CigányokElképesztő videó került fel a youtube-ra.
Újpesti romák rappelnek.
Büszkén hirdetik bűnözői életmódjukat.

A dal refrénje pedig így szól: "én vagyok a cigó, aki simán mellbe szúr".

Mindez az újpesti drukkerek körében keltett elsőként felháborodást, hiszen a videót a Szusza Ferenc Stadionban is forgatták.


Én Újpest szurkolóként mondom, hogy ez felháborító! A dalszöveg és minden egyéb kellék no meg a pózolgatás szeretett klubom otthonában, elöntött az epe, mikor megláttam! Ez egyenlő egy 126 éves magyar sportegyesület meggyalázásával! Szegény Szusza Feri forog a sírjában! - írja felháborodott kommentjében egy UTE-drukker a youtube-on.

Az Ultra Viola Bulldogs 1992 szurkolói csoport hivatalos közleményt is kiadott. Ezek szerint "az Újpest Szurkolók, az Újpesti Szervezett Szurkolói Csoportok egységesen elhatárolódnak minden hasonló kezdeményezéstől, valamint hasonló vélemény nyilvánításától, amit a fent említett előadó a Szusza Ferenc Stadionban rögzített. Emellett kijelenthetjük, hogy az Újpest Szurkolók elhatárolódnak attól is, hogy egy “roma” srác olyan kijelentéseket tegyen az Újpest FC Stadionjában, mint például a “simán mellbe szúr”.

A kérdés már csak az, hogy egy ilyen videó miképpen jelenhet meg a világhálón. Mindazonáltal a videó komoly és veszélyes társadalmi jelenségre hívja fel a figyelmet még akkor is, ha ezzel bűncselekményt követhetnek el az előadók.

 

forrás: világszám