Bajnai GordonA Bajnai Gordon nevével fémjelzett Együtt 2014 párt egyik alapítója, a Milla továbbra is kész elfogadni pénzt Amerikából, de ilyenre eddig – állításuk szerint – még nem került sor. Mindeközben egyre több részlet derül ki arról, hogy Bajnaiék Soros György háttértámogatását élvezik.

Természetesen anyagi támogatókat is próbálunk szerezni, sőt mondhatom, szeretnénk kapni pénzt Amerikából, az unióból vagy bárhonnan, ahol fontos a demokrácia – ismételte meg a Magyar Nemzet érdeklődésére Juhász Péter a lapnak tavaly adott nyilatkozatát. A
Bajnai Gordon nevével fémjelzett Együtt 2014 párt egyik alapítója, a Milla társelnöke azt mondta, egyelőre sajnos nem sikerült támogatást szerezniük, amit bárhonnan készek elfogadni olyan civilektől, illetve civil szervezetektől, amelyek ezért nem várnak el semmit.


Mint ismeretes, a Milla még februárban jelentette be, hogy a „Global Voices” mintájára országos hírügynökséget hoz létre, amely alternatívája lehet a Magyar Távirati Irodának, amely szerintük kormányzati propagandát folytat. A Global Voices egy több mint ötszáz bloggerből és fordítóból álló nemzetközi közösség, amely saját meghatározása szerint a világ minden tájáról kiemeli az olyan hangokat, amelyeknek a nemzetközi mainstream média általában nem nyújt megszólalási lehetőséget. A Global Voices egyik kiemelt támogatója a Soros György által alapított Open Society Institute (OSI), amely huszonötezer dollárral támogatta az Egymillióan a Demokráciáért nevű kormányellenes „civil” egyesületet is. A lap érdeklődésére Juhász Péter úgy fogalmazott, bár a Global Voicest csak példaként említették, adott esetben az OSI-tól is elfogadnának támogatást az alternatív hírügynökségük létrehozására.

Bajnai Gordon tegnapelőtt Londonban a UCL School of Slavonic and East European Studies (SSEES) egyetemen Nagy-Britanniában élő magyaroknak tartott fórumot. Itt kijelentette, hogy ha a jövő évi választásokon nem sikerül véget vetni Magyarország „zuhanásának”, akkor egy nemzedéknyi időre elveszhetnek a lehetőségek és a remények. A 2010-ben megbukott szocialisták utolsó miniszterelnöke azt is mondta, korszakváltásnak kell következnie.

A teljes cikket a Magyar Nemzet szerdai számában olvashatja.

mno.hu
forrás: Link,