Tegnap: a külügy felszólitotta Obamát: Ne támadjon!
Az éjjel ujra üléseztek az ENSZ-ben...orosz kérésre először....Valószinü kiteritették az orosz pakli nagy részét...

admiral nahimovA Nahimov cirkáló is betért...3 fregatt kiséretben az mnevtyik.ru oldal szerint Tartusznál kipakolták a C300 -as légvédelmet....

Az oroszok azt is mondták hogy a C300  at nem adták oda Sziriának....de azt senkise állitotta hogy az orosz bázis védelmére miket  hurcolásztak már oda.

s-300_alexander-otrakovsky.jpgAzért elképzelnénk Obama fejét ha az oroszok beterjesztenének az ENSZ elé egy New York bombázásáról szóló javaslatot,mert nem tartották be a SALT 2 szerződést...simán megtehetnék...

A fő kikötővárost védelmére már tegnapelőtt megérkeztek az orosz szárazföldi erők is kb. 15000  katona ...


4RIAN_00338180.LR.ru.jpg
rusija-zeli
 Orosz fregattok Szíriában


Obama a kongresszus felhatalmazására vár

McCain

A republikánus John McCain és Lindsey Graham szenátor nem támogatja a Szíriai katonai csapást, mert mint nyilatkozták, kicsi a valószínűsége annak, hogy a beavatkozás elszigetelt marad és nem terjed ki a térségre.
“Nem lenne nyugodt a lelkiismeretünk, ha támogatnánk a Szíria elleni katonai beavatkozást, hiszen a Szíriai elnök hatalomból történő elmozdítása közben, térség egy hatalmas harcszíntérré válna, amely újabb végeláthatatlan konfliktusokhoz vezetne, ez pedig egyre növekvő nemzetbiztonsági veszélyt jelentene – hangzott el a legfrissebb beszámolóban.

 

fotó: 2013. augusztus 31. John McCain (b) és Senator Lindsey Graham (j) tartanak sajtótájékoztatót Fotó: Reuters

Bendegúz Hírportál