Dr. Craig RobertsIsmét meghökkentő állításokkal állt elő az amerikai szellemi elit meghatározó szereplője, a volt helyettes-államtitkár Paul Craig Roberts. A politikai elemző figyelmezteti a saját megfogalmazása szerinti dekadens nyugatot, hogy a világnak már kezd elege lennie Washington állandó hazugságából, az állandó háborúiból és a világra gyakorolt nyomásából és megfélemlítéseiből. Paul Craig Roberts leszögezte: ha Európa beleegyezik a Washington által generált oroszellenes konfliktusba, ez az utolsó háború lesz az emberiség számára.


A volt helyettes államtitkár szerint Oroszország látszólag visszafogott választ adott a washingtoni agresszióra, ezáltal a Nyugat azt téves jelzést olvasta ki belőle, hogy Oroszország gyenge, és az orosz kormány tevékenysége lehetőséget nyújt Washingtonnak a háború megkezdésére.

Úgy tűnik, hogy az oroszok legnagyobb gyengesége az, hogy a Szovjetunió utáni gazdasági átalakítás megfelelő életszínvonalat hozott számukra, és el akarják kerülni Washington által gerjesztett háborút. Ugyanakkor azt is tudják, hogy életképesebbek, mint a dekadens nyugat-európaiak - fogalmazott Paul Craig Roberts.

Az elemző hangsúlyozta: Oroszországnak szüksége van arra, hogy megmentse a világot a háborútól, de a háború elkerülése megköveteli Oroszországtól, hogy a költségeket egyértelműen a globálatlantisták szolgálatában álló Európára hárítsa.

Szembesülve a gazdasági szankciókkal, Putyin orosz elnök arra kérte az orosz kormányt, hogy dolgozzon ki ellenintézkedéseket az indokolatlanul kiszabott büntetőintézkedések ellen.

De Putyin azt is mondta, hogy Oroszországot vissza kell tartani: "Nyilvánvalóan meg kell csinálni óvatosan, ne sértse a fogyasztókat."

A csodálatos dolog, hogy Oroszország megtalálta a védekező lehetőségeit, és Oroszország, nem pedig Washington vagy az impotens EU osztja a lapokat. Putyin egyszerűen gazdasági káoszba taszíthatja Európát az energiafegyverrel - elemezte a napjainkban zajló folyamatokat a volt helyettes államtitkár.

De Putyin nem kapcsolja ki az energiaellátást, hanem arra vár, hogy Európa búcsút mondjon Washingtonnak. Ha nem teszi, tovább nő a globálatalantisták kirobbantotta válság, és minél agresszívabbak, annál inkább arra kényszerítik Putyint, hogy végre ő ossza le a lapokat - nyomatékosította.

A politikai elemző figyelmezteti a saját megfogalmazása szerinti dekadens nyugatot, hogy a világnak már kezd elege lennie Washington állandó hazugságából, az állandó háborúiból és a világra gyakorolt nyomásából és megfélemlítéseiből.

Putyin figyelmeztetheti Európát, hogy a béke és a szabadság is meghatározhatja az Oroszország és Európa közötti kapcsolatot - hangsúlyozta Paul Craig Roberts.

Ha Európa a washingtoni, és nem a putyini utat választja, és belekeveredik a világháborúba, az Európa számára is a végzetet jelenti - mondta ki a végszót a volt amerikai helyettes államtitkár.

bendeguz.info - PressTv