ska kellerÉppen egy hete mutattuk be ugyanitt egy észt példán keresztül, mekkora ostobaság is ez az egész menekültkvóta-elképzelés.
Hiszen hiába tűnik elsőre logikus ötletnek az ötszázmilliós EU-ban szétteríteni a menekülteket, ha egy szír család nem tud mit kezdeni magával egy távoli észt faluban, és inkább előbb, mint utóbb lelép egy nyugat-európai nagyvárosba, ahol van mecset, van halal ennivaló meg társaság, azaz más arabok és muszlimok.


Az egész annyira nyilvánvaló, hogy magától értetődően adódna belőle a következtetés, felejtsük el az egész kvótát. De hát nem azért tartjuk Európa legprogresszívebb politikusait, a Zöldeket, hogy ne találják meg minden helyzetre a lehető legéletszerűtlenebb és leghajmeresztőbb megoldási javaslatot. Főleg úgy, hogy éveket tanultak ezért.

szir falvakat telepitene magyarorszagra is az europai parlament zold frakcioja ra kell kenyszeriteni a keleti orszagokat a migransokatAz Európai Parlament zöld frakciójának a vezetője, a német Ska (eredetileg Franziska, csak az túl kispolgárian hangzik) Keller például már az egyetemen is iszlámmal (és judaisztikával) foglalkozott, s pártjában és az EP-ben is a migráció a szakterülete.Ő javasolta most egy német helyi lapban, hogy a magányos szír menekültek problémájára a megoldás még több szír menekült, azaz egész falvak áttelepítése Kelet-Európába, hiszen ha egy komplett falu érkezik mondjuk Lettországba, akkor a falu lakói szívesen maradnak majd ott együtt. Keller szerint „ki lehetne használni, ha például a menekültek nem akarnak egyedül menni valamely országba, ahol nincsenek más menekültek. Bebizonyosodott, hogy az emberek oda mennek a legszívesebben, ahol már élnek honfitársaik. Ez megkönnyíti az integrációjukat és a befogadásukat.”

Kétségkívül érdekes társadalmi kísérlet lenne, hogy végre egy egész lett falu változik no-go zónává, és valószínűleg Keller képviselői oldalának legnézettebb videója lenne az, amikor egy lett falu lakossági fórumán elmagyarázza a helyieknek, hogy mennyire jó lesz nekik is, lehetőleg molenbeeki életképekből készült slideshow-val illusztrálva a biztató jövőt. De sajnos valószínű, hogy egy ilyen fórumra nem fog sor kerülni, mert Keller egyáltalán nem akarja sem megkérdezni, sem meggyőzni a helyieket, szerinte ugyanis a letelepítést keresztül kell vinni, és ha az érintett országok tiltakoznak, akkor rá kell őket kényszeríteni a menekültek befogadására.

Mindegy, ha Keller maga nem is jön a térségünkbe, a javaslata egész biztos velünk lesz az elkövetkező évben, a mondatait számtalanszor fogjuk látni és hallani magyarul a kampányban. És végül is, ha valaki ennyire tele van segítőkészséggel és jó szándékkal, az nyilván örül, ha könnyebbé teheti mások életét, még akkor is, ha azok a mások jelen esetben nem a menekültek lesznek – hanem a magyar kormánypárt politikusai.

forrás: valasz.hu nyomán