BENDEGÚZ HÍREK

A független, hiteles magyar hírforrás!

logo


Isten hozott

Pősze Lajos Gondolatai a Jobbikról


Zászlóégetés
Pősze Lajos
Nagyon nagy kár volt az EU-s zászló égetése a Jobbik rendezvényén szombaton. Nem mintha nem volna valóban elítélendő az EU hozzáállása most ügyeink egy jó részéhez, de az országnak nem hozott semmit politikailag, nem erősítette a tárgyalási pozíciónkat, sőt azt sugallja, hogy egy ilyen országgal minek is foglalkozzanak.

Ráadásul nem az EU tehet arról, hogy  korábbi magyar kormányok elárulták az országot az EU-ban, hogy szintén miattuk nem hívtunk le 2000 mrd- al több fejlesztési vagy támogatási pénzt eddig, stb. Nem az EU-tehet arról sem , hogy mind a mai napig frusztrált a magyar társadalom és nem volt képes 2010-ig  igazi rendszerváltást véghezvinni .Ott van pld csak Lengyelország esete arra nézve, hogy lehet jobban is kihasználni az EU tagság adta lehetőségeket.
Kár volt na  a zászlóégetésért (a konkrét ügyek miatt, ellen stb. kellett volna tüntetni) és külső szemmel nézve érthetetlen is. Ha ennyire gyűlöli az EU-t a Jobbik (inkább csak néhány küldetéssel bíró vezetője) akkor pld. miért megy januárban a teljes   Jobbik frakció Brüsszelbe 3 napos kihelyezett ülésre, továbbképzésre? Vagy miért nem jönnek vissza az EU-ból az  ott  amúgy ismeretlen és súlytalan, politikájukban teljesen marginális  Jobbikos képviselők és miért nem lépnek be tagként inkább valamelyik Közép –Ázsia-i társuláshoz, ha már oda húz a szívük?Mi a fenének hülyítik szerencsétlen tagságukat, utaztatják keresztül kassul az országon őket önös céljaik fedezésére?
Belső szemmel nézve bizonyára  jobban érhető lenne  a zászlóégetés, valószínűleg része a párton belüli egyre nyíltabb rivalizálásnak, hatalmi harcnak. Nem véletlenül Novák volt az egyik zászlógyújtó  a pártigazgató Szabó segédletével( Azt hiszem Murányi csak véletlenül keveredett ebbe bele, rossz helyen áll,stb) Ők egy frontot alkotnak Vona ellen, így ha beszéd nem is jutott nekik (Novák azért  egy  moderátorit kiharcolt) legalább egy performansszal jelezték sorvadó tagságuknak, hogy ők is vannak, sőt ők az igazi, bátor  harcosok. Kényes egyensúlyt tükröz a párton belüli harcokról az egy Vona egy Szegedi beszéd , így valahogy ellensúlyozni kellett Vona plusz munícióját, az odahívott  Gárdáinak erődemonstrációját.
Hát sikerült, át is jött a médián, a külföldin is sajnos!
Azért annyi tanulsága volt ennek a nyilvános zászlóégetésnek, hogy a  még kétkedők számára is világossá tette, hogy a Jobbik( ezzel a vezetéssel pláne) alkalmatlan arra, hogy a közélet ügyeinek intézésében felelősen részt vegyen, örökre megragadt a kocsmaszintű politizálásnál..
Kár, hogy az ország nagy árat fizet ezért a nem túl fontos tanulságért!
Pősze Lajos


Idézet a "Szombat esti láz"ból:


A Jobbik nem demokratikus párt és fegyveres konfliktusok lesznek - ezt már Vona Gábor a Jobbik elnöke jelentette ki. És ez így rendben is van , már úgy értem, hogy mára már amúgy is mindenki számára nyilvánvaló, hogy a Jobbik egy bolsevik típusú és anarchista párt és az is megszokott, hogy hülyeségeket beszélnek a párt vezetői. . Tulajdonképpen ez lett a Jobbik fő pr fogása, minél nagyobb hülyeségeket mondani, mert arra mégiscsak kell, hogy valamit reagáljon a média és akkor hopsz, csak foglalkoznak velük.
A nagygyűlésen az is kiderült,hogy kevés olyan innovatív párt van , mint a Jobbik. Egy éve még Kína, majd Irán, később a Közép –Európa államok együttműködése volt az orvosság a párt retorikájában Jobbik Európa ellenességére , mára Törökország és Oroszország avanzsált ebbe a méltóságba no meg a Kínától azért meglehetősen eltérő pályán mozgó India. Mérget veszek rá, hogy jövőre Brazília és Nigéria kerül terítékre!
Mindezeknek a trükköknek a célját én értem is, ami viszont nem világos számomra, hogy miért kell az egyházakkal is ujjat húzni. „Az igazság szabaddá tesz „, minden formában, még pénzért árult pólókon is előszeretettel használja a Jobbik ezt a mélyen biblia tartalmú és eredetű mondást , sőt eléggé el nem ítélhető módon ki is sajátítja politikai, üzleti stb. célokra.. Ez a jelmondat volt a tribün fölé írva a mai rendezvényen is.
Jézus a benne hívő zsidókhoz fordulva hangsúlyozta, hogy ha kitartotok tanításomban, „megismeritek az igazságot és az igazság szabaddá tesz benneteket”.(Jn 8,31-37)
Ez a mondat tehát nem értelmezhető Jézus tanúság tevő megjelenése nélkül és az igazság az ő léte, ami nem tévesztendő össze napi pártpropagandával.
A fentiek tükrében ráadásul egy kicsit vicces is belegondolni , hogy ki, kikhez és mit szólt ezzel a mondattal a Jobbik rendezvényén?
Adatbázis lekérdezés: 79. Memória használat: 1,148kb