Hír: Jobbik: egyszerű politikusbűnözők? Tovább dagad a Szegedi ügy!
(Kategória: Közélet-Politika)
Küldte: Sindzse
csütörtök 02 augusztus 2012 - 17:55:12


Jobbik
(Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)
A vezetés vagy annak bizonyos körei mindenkit valamivel sakkban tudnak tartani, és amint az adott személy nem fizeti meg a védelmi pénzt, politikailag kivégzik? 

Érdekes információk láttak napvilágot tegnap a Jobbik működésével kapcsolatban, melyek alapján komolyan felmerül a gyanú, hogy a „politikusbűnözés" a Jobbiktól sem áll távol, sőt a párt bizonyos csoportjai igazi politikai maffiaként működnek.
Bevett gyakorlat?

hvg.hu birtokába került kimutatások szerint Szegedi Csanád, a párt EP-képviselője a munkáját segítő személyzet fenntartására fordítható, havi 21 ezer eurós keretből „asszisztensként" alkalmazta Novák Elődöt, illetve több, korábban a kuruc.infóval összefüggésbe hozott személyt.

Ez az információ rögtön két problémát vet fel. Egyrészt nyilvánvaló szépsége a történetnek, hogy az a Novák Előd kapott közvetlenül uniós pénzt, aki unióellenességében odáig ment, hogy nyilvánosan elégetett el egy EU-s zászlót.

Másrészt, mint ahogyan azt a szerződések létét napvilágra hozó cikk is írja, „azt csak az EP-képviselő tudja, hogy asszisztensei érdemben végeznek-e munkát vagy sem, más ugyanis nem tudja ellenőrizni azt." Ha valahogyan mégis bebizonyosodna, hogy ezekkel a szerződésekkel egyszerűen csak kitömtek pár meghatározó jobbikos figurát, akik cserébe semmilyen érdemi munkát nem végeztek, a Jobbik onnantól igen nehezen tudná magáról elhitetni, hogy bármivel is különb lenne az általa kritizált Fidesznél és MSZP-nál.

Ez ugyanis azt jelentené, hogy az etikátlan politikai lenyúlás náluk éppen úgy bevett gyakorlat.

Politikai maffia

A történet azonban itt nem ér véget. A csavar ott van, hogy a hvg.hu értesülése alapján úgy tűnik, valamilyen rejtélyes véletlen folytán mind a kuruc.info, mind Novák Előd akkor kezdték el támadni Szegedi Csanádot származásának ügyével, amikor az EP-képviselő a szóban forgó munkaszerződések közül egyet felmondott. Az előzmények között pedig azt a felvételt is érdemes megemlíteni, melyen maga Szegedi Csanád ígér uniós forrásokat az őt zsidóságával szembesítő személynek.

Ha azt a feltételezést is minden kétséget kizáróan alá lehetne támasztani, hogy a szerződés felmondása is jelentősen hozzájárult a Szegedi Csanád elleni párton belüli akcióhoz, ki lehetne mondani, hogy a Jobbik gyakorlatilag politikai maffiaként működik. A vezetés vagy annak bizonyos körei mindenkit valamivel sakkban tudnak tartani, és amint az adott személy nem fizeti meg a védelmi pénzt, politikailag kivégzik.

Túl gyanús

Bár a szerződések létéből és az érdekes egybeesésekből következő fenti feltételezések egy része egyelőre valóban csupán feltételezés, az eddig napvilágra került információk több mint gyanúsak. Bebizonyosodásuk esetén pedig a Jobbik legfőbb vonzerejét veszítheti el, ami miatt ma még százezrek támogatják. Ők ugyanis eddig úgy gondolták, ez a párt más, mint a többi: szókimondóbb, őszintébb, tisztább.

forrás: http://velemenyvezer.blog.hu
Ezen hír származási helye: BENDEGÚZ HÍREK
( http://www.bendeguz.info/news.php?extend.292 )


Adatbázis lekérdezés: 22. Memória használat: 938,752b