Hír: Jobbikos mutyi miatt oszlatta fel magát Tiszavasvári képviselőtestülete
(Kategória: Közélet-Politika)
Küldte: Sindzse
szombat 04 augusztus 2012 - 20:08:53


vona_zseb.jpgAmit egy jobbikosnak Tiszavasváriról tudnia kell

Ami a Jobbik ellen zajlik, az egyértelműen egy kormányzati háttérből, szervezéssel érkező titkosszolgálati akció. (Vagy nem, hanem csak egy sima jobbikos mutyi. (szerkesztő megjegyzése))

Úgy tűnik, hogy itt a Fidesz kivásárolt két egykori jobbikos embert, amivel megszűnt a testületi többségünk. Sajnálom ezt a két embert, mert hátralévő életükben a jobbikosok megvetésével kell együtt élniük, ami Tiszavasváriban nem lesz kellemes. 

Nagyon büszke vagyok Fülöp Erikre, és mindannyian büszkék lehetünk rá. A jobbikos polgármestert ugyanis - amikor szerdán a mögötte lévő eddigi többséget megszüntették - arra akarták kényszeríteni, hogy vegyen maga mellé egy fideszest alpolgármesternek, magyarul mondva a hatalma megőrzéséért cserébe mutyizzon össze a kormánypárttal és helyi vezetőivel. Ő azonban nem ezt választotta, hanem a becsületét és a Jobbik tisztességét. Azt mondta, ilyen feltételekkel nem vállalható a város vezetése, akkor döntsenek a helyiek, öntsenek ők tiszta vizet a pohárban. Ezt látván, a mutyi elmaradása feletti dühükben a két fideszes képviselő, a három független és a két átállt jobbikos feloszlatta a testületet, vagyis új választást kell tartani a városban október 31-ig.

Most persze a sajtó azt írja, hogy elbukott a Jobbik fővárosa. Én azonban azt mondom: Fülöp Erik és az ottani Jobbik példát mutatott! Próbáltak belerángatni bennünket abba a mocsokba, amiben ők már 22 éve fürdenek, az ócska mutyik világába, de nem sikerült. Ősszel pedig új választás lesz. Nagyon kemény lesz, de a lényeg, hogy a tiszavasvári Jobbik tiszta lelkiismerettel és becsülettel állhat a helyi emberek elé. 
És hogy visszakanyarodjak az elejére: miért is van, hogy így támadnak bennünket? Hát ezért. Mert mi is emberek vagyunk, mi is követünk el hibákat, nekünk is vannak gyengeségeink, mint minden embernek, de a magyarságunkat mi tényleg komolyan vesszük. Nem lopjuk a nemzeti vagyont, nem privatizálunk, nem írunk alá hazaáruló szerződéseket, nem nyaljuk a multik és az EU talpát, nem vagyunk titkos üzleti és politikai társaságok tagjai, kimondjuk az igazságot a magyar sorskérdésekben és arra programot is írunk. És amíg van egy párt, amelynek vannak Fülöp Erikhez hasonló emberei, és mindehhez több mint 20%-os és egyre növekvő támogatottsága, addig ezt a pártot sokan akarják megsemmisíteni. Erről van szó.

http://mandiner.hu/

Kisebbségbe került a Jobbik saját "fővárosában"

 

Kisebbségbe került a Jobbik a párt "fővárosának" nevezett Tiszavasváriban. A szerdai rendkívüli ülésen lemondott tisztségéről a párt egyik helyi erős embere, Császár József. A testület feloszlatta magátCsászár József, a lemond...

Császár József, a lemondott alpolgármester a testületi ülésen Tiszavasváriban
Népszabadság - Móricz Simon

Tiszavasvári önkormányzatának mai, rendkívüli testületi ülésén Császár József jobbikos alpolgármester bejelentette, hogy azonnali hatállyal lemond tisztségéről. Indoklásképpen azt mondta: miután a Jobbikkal szemben többségbe került, frissen megalakult új képviselő-testületi frakció egyik feltétele az ő menesztése volt a város boldogulása érdekében, így ő nem akar a fejlődés kerékkötője lenni.

Hozzátette: reméli, hogy az új többség a következő két évben sikerre viszi a várost, s nem az derül ki, hogy csupán hatalmi harc és egyéni ambíciók vezérelték a képviselőket. Mint mondta, elégedett a munkájával, hiszen jó eredményeket értek el az elmúlt két évben.

Tiszavasváriban 2010-ben a Jobbik polgármester-jelöltje, Fülöp Erik győzött, s a 12 fős testületben vele együtt hét jobbikos képviselő volt többségben két fideszessel és három függetlennel szemben. A napokban azonban két jobbikos képviselő átállt a fideszesekhez és a függetlenekhez, így a korábbi kisebbség többségbe került. Az új frakció kérése az volt, hogy Császár József távozzon az alpolgármesteri posztról, válasszanak helyette új alpolgármestert, továbbá szervezzék újjá a bizottsági struktúrát.

Fülöp Erik polgármester Császár lemondása után közölte: ő hajlik a kompromisszumra a város érdekében, s mint látható, erre a volt alpolgármester is késznek mutatkozott. Új alpolgármesternek Bakné Répási Ágnes jobbikos képviselőt javasolta.

Ezt követően szavazást tartottak Bakné Répási Ágnes megválasztásáról, de ő nem kapta meg a szükséges támogatást. Mindezek után a Fidesz egyik képviselője azzal vádolta meg a polgármestert, hogy nem tartotta be megállapodásukat, mert abban egyeztek meg, hogy Palló Sándort (Fidesz) jelöli alpolgármesternek. Palló Sándor ekkor felállt, s azt közölte: mivel a polgármester nem tartott be a szavát, nincs más megoldás, arról kell szavazniuk, hogy oszlassa fel magát a testület. Ezt pedig – mivel két jobbikos a Fidesszel voksolt - 7:5 arányban megszavazták.

forrás: http://nol.hu/
Ezen hír származási helye: BENDEGÚZ HÍREK
( http://www.bendeguz.info/news.php?extend.294 )


Adatbázis lekérdezés: 22. Memória használat: 945,088b