Hír: Schiffer Péter az OTP Bank elnöki tanácsadójaként dolgozik - Schiffer Péter, Schiffer Andrásnak az az LMP frakcióvezetőjének az édesapja
(Kategória: Közélet-Politika)
Küldte: Sindzse
kedd 01 január 2013 - 15:29:01


Az OTP Bank elnöki tanácsadójaként dolgozik Schiffer Péter, az LMP frakcióvezetőjének, Schiffer Andrásnak az édesapja - tudta meg a Heti Válasz Online.


sciffer.jpg„Dr. Schiffer Péter, aki két évvel ezelőttig a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének volt a főigazgató-helyettese, nyugdíjas tanácsadóként dolgozik az OTP Banknak" - erősítette meg írásban is értesülésünket a bank médiakommunikációs osztályvezetője.

Schiffer Péter köztisztviselői jogviszonya 2010. augusztus 15-én szűnt meg a PSZÁF-nél, miután 2009 decemberében a nyugdíjazását kérte. (A főigazgató-helyettest nyolc hónapos felmentési idő illette meg, és hathavi átlagkeresetének megfelelő jutalomban is részesült. Így Schiffer több tízmillió forinttal távozott a PSZÁF-től.)

A történész végzettségű Schiffer Pétert még Gyurcsány  Ferenc miniszterelnök nevezte ki a PSZÁF főigazgató-helyettesi posztjára, s érdekében még a törvényeket is megváltoztatták. A lex Schifferként elhíresült törvénymódosítás tette lehetővé ugyanis, hogy szakirányú felsőfokú végzettség helyett néhány éves gyakorlat is elég legyen a poszt betöltéséhez, ami elég jól fizetett az idő tájt. (A jogszabályok akkoriban úgy rendelkeztek, hogy a jegybank elnökének a központi banktól származó éves összjövedelmének 30 százaléka járt a főigazgató-helyettesnek.)

 

forrás: Link,
Ezen hír származási helye: BENDEGÚZ HÍREK
( http://www.bendeguz.info/news.php?extend.336 )


Adatbázis lekérdezés: 22. Memória használat: 929,216b