Hír: Rabbikkal tárgyalt Vona - Shalom Jobbik
(Kategória: Közélet-Politika)
Küldte: Sindzse
szombat 02 március 2013 - 09:42:22


RABBIK_SHALOM.2.pngA Neturei Karta elnevezésű anticionista zsidó szervezet rabbijaival tárgyalt hétfőn Vona Gábor, a Jobbik elnöke. Erről saját Facebook oldalán számolt be az ellenzéki politikus.

A megbeszélésen a pártelnökön kívül részt vett Gyöngyösi Gyongyossi_israel-us.jpgMárton, a Jobbik országgyűlési képviselője és ifj. Hegedűs Lóránt református lelkész is. Vona Gábor bejegyzése szerint "miközben az egész világsajtó arról cikkez, hogy a Jobbik náci és antiszemita, eközben zsidó rabbikkal tárgyaltunk, és közösen értettünk egyet abban, hogy a világra nagyon komoly veszélyt jelent a cionizmus, annak erőszakossága és a népek közötti békétlenség szítása".A Jobbik elnöke bejegyzésében a Neturei Kartáról azt írta, hogy annak "tagjai olyan ortodox zsidó emberek, akik elítélik a cionizmust, annak erőszakos hatalmi törekvéseit, a palesztinok elnyomását, valamint Izrael államot sem fogadják el. Számukra a zsidóság a jámbor vallásossággal és a Tóra tanulmányozásával azonos, és szerintük a zsidók dolga, hogy a világban szétszórva mindenhol törekedjenek a politikától távol maradni és az adott ország népével a legjobb kapcsolatra törekedni.

Ők az a szervezet, akik Ahmadinezsád iráni elnökkel is már többször találkoztak". A Neturei Kartát 1938-ban hozták létre Jeruzsálemben, amely akkor a brit mandátumú Palesztinához tartozott.

A szervezet a Wikipedia szerint ellenzi a cionizmust és Izrael állam békés megszüntetését kezdeményezi.

A Neturei Karta 2012 novemberében világszerte tüntetéseket szervezett, így tiltakozva a Gázában történt "cionista erőszak ellen". Demonstrációt tartottak New Yorkban, Londonban, Kanada nagyvárosaiban és Jeruzsálemben is.

Forrás: Hunhir
Magyar Távírati Iroda MTI
Szentkorona Rádió

Beküldte tarkacsuEzen hír származási helye: BENDEGÚZ HÍREK
( http://www.bendeguz.info/news.php?extend.349 )


Adatbázis lekérdezés: 22. Memória használat: 932,792b