Hír: Teljes a lista az Amerikából kitiltottakról - Sötét dolgok az amerikai kitiltások hátterében
(Kategória: Bűnözés)
Küldte: Sindzse
szerda 29 október 2014 - 09:01:17


afacsalok.lista.jpg Lebuktak Magyarországot behálóza a korrupció. Most a németül megjelenő, óriási olvasottságnak örvendő Pester Lloyd időszaki lap számolt be a kiszivárgott nevekről.

A lap a neveken kívül megemlíti, hogy a belépési tilalom határozatlan időre szól, és nem köt maga után semmilyen közigazgatási és bírósági eljárást, kizárólag politikai döntés.

A média próbálja a föld alá seperni, de egyre inkább valószínűsíthető, hogy egy teljes korrupciós hálózat alatt rezeg a léc.

Az amerikai politikai döntéshozóknak, már lassan három éve tudomása van arról, hogy áfacsalók mérgezik a magyarországi étolajpiacot, jelentős károkat okozva ezzel az amerikai érdekeltségbe tartozó Bunge nevű cégnek.
afacsalok2.jpgA Bunge arra hivatkozik, hogy a magyar piacon megtalálható étolaj kitermelése legális úton lehetetlen, úgy, hogy az előállító cégnek legyen bármiféle haszna is belőle.

Ezért figyelhető meg az, hogy a Bunge által gyártott Vénusz és Floriol étolajak akár 100-150 forinttal is drágábbak lehetnek, mint a boltokban található más hasonló termékek!

A recept egyszerű: a korrupcióban résztvevő cégeket a NAV nem ellenőrzi, így tehát nem fizetnek adót, azonban az étolaj után „adózott” áfát a cég visszaigényli és vissza is, kapja! Ezzel egyébként éves szinten több mint 25 milliárd forinttal megkárosítva hazánk költségvetését!

a-hasznalt-etolaj-veszelyei-24960.jpgDe miért nem tesz ez ellen semmit a NAV és a kormány, ha tudnak róla?
Nem, hogy csak tudnak róla, hanem aktívan részt is vesznek benne, ugyanis az áfacsalások utáni haszon egy részét, a NAV és kormány közeli cégek által létrehozott alapítványokba csöpögtetik vissza ezek a cégek.

Már csak egy kérdés maradt! Ha az USA-nak több éve tudomása van erről, miért csak most léptek? 
Erre a kérdésre is egyszerű a válasz, a kormányzathoz közel álló cégek most keresték fel a Bunget azzal az ajánlattal, hogy ha a cég pénzzel támogat egy, az ajánlattevők által megnevezett alapítványt, akkor elintézik, hogy a NAV az amerikai céget is békén hagyja. Egy másik forrásunk szerint a kormányhoz közeli szereplők stratégia megállapodást ajánlottak annak fejében, hogy a cég szintén ennek az alapítványnak visszacsorgassa a megállapodással összefüggésben szerzett pénzek egy részét.

Az ilyen és ehhez hasonló áfacsalások nem csak az étolaj kereskedelemben fedezhetőek fel, hanem a teljes magyarországi élelmiszerpiacon.

A hat kitiltott:
Vida Ildikó (Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke)
Habony Árpád (Orbán Viktor személyes stratégiai főtanácsadója)
Heim Péter (Magyarország 30. legbefolyásosabb embere, az állami tulajdonban lévő Századvég Gazdaságkutató Zrt. elnöke)
Giró-Szász András (2014. júniusáig kormányszóvivő, többségi tulajdonosa a kormányzatnak is dolgozó Strategopolis Kft.-nek)
Seszták Miklós (országgyűlési képviselő, 2014-től a harmadik Orbán-kormány nemzeti fejlesztési minisztere)
Lázár János (a Fidesz alelnöke; korábban államtitkár és a Firdesz Országgyűlési frakcióvezetője)

A cikk nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy az amerikai nagykövetség zéró toleranciát hirdet Magyarországon a korrupcióval szemben.

Valóban beigazolódott az a feltevés, miszerint a kormány csak terelni próbált az internet adóval?

Forrás: Link, nyománEzen hír származási helye: BENDEGÚZ HÍREK
( http://www.bendeguz.info/news.php?extend.539 )


Adatbázis lekérdezés: 22. Memória használat: 937,744b