Hír: Brutális mértékben égeti a fegyvereket a kelet-ukrajnai pokol
(Kategória: Háború)
Küldte: Sindzse
szombat 04 február 2023 - 09:27:45


Amerikai tarackA brit haderő az összes működőképes AS90-es önjáró tarackot odaadja Ukrajnának, ami a brit szigeteken található, ezzel lényegében kifogy az azonnal mozgósítható tüzérségi eszközökből a brit tüzérség – írja a Daily Mail, amiről itthon a Portfolio.hu számolt be. Hozzátették: Nagy-Britannia harminc AS90-est ígért Ukrajnának, amelyeket Archer, illetve K9 önjáró tarackokkal terveznek helyettesíteni, ezek azonban még nem érkeztek meg, és egy ideig nem is fognak. A Daily Mail értesülései szerint a harminc önjáró tarack a brit önjáró tüzérség teljes szigeteken tárolt állománya, ezen kívül egy kisebb kontingens teljesít még szolgálatot Észtországban.
A brit haderő papíron 89 AS90-essel rendelkezik, de kétséges, hogy ebből mennyi harcképes, ezek szerint nagyon kevés. Az önjáró tarackok mellett a brit haderő rendelkezik még több mint száz vontatott tarackkal és két tucat M270-es rakéta-sorozatvetővel is. A cikkben azt is írják, Ben Wallace brit védelmi miniszter korábban privátban azt is elismerte, hogy majdnem az összes páncéltörő fegyverüket elküldték Ukrajnának.

Még múlt év decemberében a The Wall Street Journal tisztviselők és ipari vezetők állításai alapján arról számolt be, hogy Európa nehezen tud elegendő lőszert gyártani Ukrajna és saját maga számára, ami veszélyezteti a NATO védelmi kapacitását és a Kijevnek nyújtott támogatást. A termelési kapacitás és a szakképzett munkaerő hiánya, az ellátási lánc szűk keresztmetszetei, a magas finanszírozási költségek és még a környezetvédelmi előírások is fékezik a termelés növelésére irányuló erőfeszítéseket.

Az Index.hu decemberben arról írt, hogy Ukrajna harca az orosz támadás ellen a második világháború óta nem látott mértékben fogyasztja a lőszert. – A kijevi erők naponta mintegy 6 ezer tüzérségi lövedéket lőnek ki, szakértők és hírszerzési tisztviselők szerint a légvédelmi rakéták is fogytán vannak az orosz légitámadás közepette – tették hozzá. Megjegyezték azt is, hogy a kelet-ukrajnai Donbászban folyó harcokban, két erősebb napon Oroszország több lőszert használt fel, mint a brit hadsereg teljes készlete!!! Legalábbis ezt állította a Royal United Services Institute nevű brit agytröszt. Nico Lange, a német védelmi minisztérium volt vezető tisztviselője ehhez azt tette hozzá: a NATO nem lenne képes megvédeni a területét a nagyobb ellenfelekkel szemben, ha támadás érné.

A napokban Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára a Die Weltnek azt hangsúlyozta, hogy „az Ukrajnának nyújtott támogatás kimerítette a NATO fegyver- és lőszerkészleteit”. A Bundeswehr vezetője, André Wüstner ugyanezt mondta a német hadsereggel kapcsolatban. Ő úgy fogalmazott a ZDF Morgenmagazin című műsorban, hogy a Leopard–2 harckocsik tervezett német szállítása „egyrészt jó Ukrajnának, másrészt rossz a Bundeswehr hadműveleti készenlétének”. – Szabadesésben vagyunk, saját védelmi képességünket illetően, és nem látszik a kitörési pont – fűzte hozzá.

Ezekből a nyilatkozatokból azt látszik, hogy noha rendre Oroszországról mondják azt, hogy kifogyóban van lőszerből és eszközökből, ez inkább fordítva igaz. A csatatereken azonban hazugságokkal nem lehet harcolni, mert durván szembejön a valóság!

 

Forrás: Link,
Ezen hír származási helye: BENDEGÚZ HÍREK
( http://www.bendeguz.info/news.php?extend.736 )


Adatbázis lekérdezés: 22. Memória használat: 936,736b