Tisztelt Kazincbarcikai Polgárok! Először ne haragudjon senki rám, hogy most írom le soraimat, de az elmúlt 48 órában olyan lelkiállapotban voltam, ami nem tette lehetővé, hogy ezen sorokat papírra vessem…. - olvasható Nagyházi Zoltán szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.

Nagyházi Zoltán
Nagyházi Zoltán

Mindenki tudja, aki rám és a Jobbikra szavazott, illetve az is, aki nem, hogy próbáltam mindig becsülettel ellátni munkámat kazincbarcikai önkormányzati képviselőként és a mozgalom tagjaként egyaránt. Hírek keltek szárnyra, hogy engem kitettek a Jobbikból. A hír sajnos igaz, de hivatalosan megerősíteni nem tudom most sem, mert én is a Kurucinfo hírportálon értesültem róla. Ezt kaptam a Jobbiktól a több éves munkámért.

A történet ott kezdődött, hogy Endrésik Zsolt országgyűlési képviselő barátom, megyei elnökségi társam e-mail postaládáját feltörték keddről-szerdára virradó éjjel. Innentől a levelekkel azt csináltak, amit akartak és ez oda vezetett, hogy olyan levelek kerültek ki a nyilvánosság elé, amelyeknek a tartalmán mi is elcsodálkoztunk. A levelek úgy állítanak be minket, mint akik elárultuk a Jobbikot és ezen levelek alapján döntöttek az eltávolításunkról.


Minket meg sem kérdeztek. Endrésik Zsolt feljelentést tett a rendőrségen fiókjának a feltörése miatt. Ez alatt döntöttek a Jobbik „felelős” vezetői és engem, illetve Kisgergely András ügyvezető megyei alelnököt még arra sem méltattak, hogy megkeressenek és rákérdezzenek arra, hogy mi is történt. Így jártunk, de szerintem nem ezt érdemeltük.

Én évek óta a mozgalom tagja voltam. Plakátoztam, szórólapoztam, újságot hordtam. Árvíznél segédkeztem Kazincbarcikán és ültünk egy árokban és őriztük a házakat éjjel Edelényben. Kiálltam és beszéltem, kampányoltam, harcoltam az igazamért és olyanokért, akik most ezt tették velem, pontosabban a borsodi Jobbikkal és radikális bajtársaimmal.

Még az elmúlt vasárnap is Budapesten voltunk országos választmányi ülésen azért, hogy a borsodi helyzetet tisztázzuk, ami már akkor is katasztrofális volt a belső, de nem általunk gerjesztett feszültségek miatt. Amikor ott kértük a megyei helyzet tisztázását, sajnos akkor is elutasították kérésünket, hogy tárgyaljunk az ügyről. Nagyon lehangoló volt, hogy annak a megyének a küldötteit, amely a legtöbb szavazatot hozta ennek a pártnak még meg sem hallgatják. Csak a pártigazgatóval tudtunk beszélni, de eredménye nem volt.

Én úgy érzem, hogy most zavarják el a Jobbikból azokat, akik még keményen kiálltak elveikért a magyarokért és ezek az emberek még a régi vonulathoz tartoztak. Magamat is ide sorolom. Nem bánkódom, de dühös vagyok, hiszen sok ember bízott a Jobbikban, itt helyben bennem és abban, hogy ez az új párt majd megváltóként fog javítani a kialakult hazai helyzeten. Sajnos ezt már nem mondhatom el és bennem, de sok más emberben is egy világ omlott össze e miatt. Olyan helyzet alakult ki Borsodban, olyan mozgalmon belüli erők akadályoztak minket munkánkban és annyira más irányba akartak terelni minket, hogy ezt már nem tűrhettük, de árulók nem lettünk. Ezért mondtunk le megyei vezetői posztunkról néhány hete és kértünk egy tisztújítást a közeljövőben. Az árulás az lett volna, ha nem ezt tesszük, ha nem nyitottuk volna ki a szánkat. A becsületünk diktálta ezt is.

Az igazi nemzeti érzelmű emberek nem egy logó, hanem a haza mellett teszik le a voksukat most és a jövőben is . A nemzeti érzést belőlem csak kiölni lehet, de azt szó szerint, engem eredeti nemzeti irányomtól nem tudnak eltéríteni, még a Jobbik sem. Én továbbra is végzem a munkámat, ellátom önkormányzati feladataimat, felemelt fejjel járok az emberek között és harcolok a hazámért. Serdülő koromtól ezt tettem, de ezt folytatom a sírig is, ha van Jobbik, ha nincs. Ha kirúgnak mondvacsinált, bűncselekményből származó levelek miatt, akkor az Isten így akarta, de folytatom azt a harcot, amit az élet kijelölt nekem.

Nagyházi Zoltán
A Jobbik Magyarországért Mozgalom Országos Választmányának volt tagja
A Jobbik Magyarországért Mozgalom volt megyei alelnöke
A Jobbik Magyarországért Mozgalom volt kazincbarcikai elnöke
A Jobbik Magyarországért Mozgalom volt tagja”