BENDEGÚZ HÍREK

A független, hiteles magyar hírforrás!

logo


Isten hozott

Nyikos László (MSZMP, ÁSZ vezér) a Jobbik országgyűlési képviselője?

Nyikos LászlóNyikos László (Kassa1943november 22.) közgazdász, egyetemi docens, az Állami Számvevőszék alelnöke, az UNESCO magyar tagozatának és az MTA Vezetés- és Szervezéstudományi Bizottságának tagja. 2010-től aJobbik országgyűlési képviselője.

Szakmai végzettsége

Életpályája

1967–1968-ban a Ganz Műszer Művek közgazdász gyakornoka,1967-1989 között az MSZMP tagja. 1968–1973-ban a GMM Terv- Statisztikai Osztály vezetője, 1973-tól gazdasági igazgatója. 1972–1973-ban az MTA levelező aspiránsa. 1973-tól 1984-ig a Pénzügyminisztérium ellenőrzési főigazgatóságának vezérigazgató-helyettese, majd 1984 és 1988 között a Szakszervezetek Elméleti Kutatóintézetének igazgatóhelyettese. 1988-ban a bonni Friedrich Ebert Alapítvány ösztöndíjasa. 1988–1989-ben a Szakszervezetek Országos Tanácsának gazdaságpolitikai osztályvezetője. 1989-től 2001-ig az Állami Számvevőszék alelnöke. Jelenleg a Nyugat-magyarországi Egyetem docense, az Országos Doktori Tanács tagja. A 2010-es országgyűlési választáson a Jobbik Magyarországért Mozgalom országos listájának 18. helyéről szerzett parlamenti mandátumot.


Dr. Nyikos László (életrajza a Parlamentben )

1943-ban született Kassán. 1962-ben érettségizett a soproni Széchenyi István Gimnáziumban, 1967-ben szerzett diplomát az MK Közgazdaságtudományi Egyetemen.

Szakmai pályafutását Kispesten, a Ganz Műszer Műveknél kezdte, ahol gazdasági igazgató volt, amikor (1979-ben) a pénzügyminiszter az Ellenőrzési Főigazgatóság (az APEH jogelődje) helyettes vezetőjének nevezte ki. A 80-as évek közepétől kutató, majd a Szakszervezetek Országos Tanácsának gazdaságpolitikai osztályát vezette. 1989-ben az Országgyűlés az Állami Számvevőszék alelnökévé választotta. 1997-ben az ÁSZ elnökének jelölték, de nem kapta meg a szükséges 258 szavazatot. 1998-tól az EU-csatlakozás kérdéseivel foglalkozott; a financial control témakör koordinációjával, majd az Egyesült Királyság számvevőszéke és az ÁSZ közötti „ikerkooperáció" létrehozásával. 12 évre szóló megbízásának lejárta után a Nyugat-Magyarországi Egyetem docense, a Corvinus Egyetem tudományos főmunkatársa, a Pécsi Tudományegyetem Doktori Iskolájának tanára. Képviselői mandátumának megszerzéséig kisvállalkozó (Hungaricus Kft.), felügyelőbizottsági elnök (Hollóházi Porcelángyár Zrt.).

1971-ben egyetemi doktori, 1978-ban kandidátusi fokozatot szerzett. 1988-ban az F. Ebert alapítvány ösztöndíjasa Bonnban és Düsseldorfban. 2000-ben habilitált, 2001-ben egyetemi magántanári címet kapott (Corvinus Egyetem). Angol, német és orosz nyelvből tett középfokú nyelvvizsgát.

A 2010-es országgyűlési választásokon a Jobbik országos listájáról szerzett mandátumot.

----

Gátlástalan tolvaj az exkomcsi Nyikos László

Kuruc infó cikke
http://kuruc.info/r/2/91753/

Nyikos László
Nyikosnak nem elég a magas díjazással
járó bizottsági elnöki tisztség,
törvénytelenül rátette a kezét egyébre is

Nyíltan kérkedik a törvénytelenül felvett lakhatási támogatásával az egykori kommunista Nyikos László. A Jobbik egyik legfőbb országgyűlési tisztségébe jutott, pofátlan politikusbűnöző nyilatkozata szerint taxira, étteremre költi a szállásköltség-térítést, sőt még megtakarításra is futja belőle.

A Kuruc.info a kezdetektől mellőzi híreiből, parlamenti videóiból az előző rendszerben MSZMP-tagként magas állami pozíciókba jutott Nyikos Lászlót, ugyanis hírportálunk szerint nem volna helye a Jobbik országgyűlési képviselői közt, a nemzet templomában. Az ügy feszegetése helyett a csendes mellőzést választottuk, azonban legújabb botránya mellett nem mehetünk el szó nélkül.

Egy képviselőnek a havi 115 900 forintos lakhatási támogatás akkor jár, ha nyilatkozata szerint nem rendelkezik lakóhellyel vagy Budapesten, vagy egyéni választókerületében, vagy abban a megyében, ahol területi listán megválasztották. A 2010-es vagyonnyilatkozat alapján jogtalanul veszi fel az évi 1,4 milliós támogatást az országos listáról bekerült Nyikos - írta meg elsőként a Femina.hu.

E portál már tavaly megkérdezte a Jobbik fekete bárányát, hogy mégis miért veszi fel a pénzt, ha van lakása Budapesten. Nyikos először azt mondta, a vagyonnyilatkozatában feltüntetett lakás valójában nem is lakás, hanem egy cég székhelye (tehát profitál belőle), ő pedig Szentendrén lakik életvitelszerűen. Később azt mondta, már csak azért sem él a budapesti lakásban, mert az felújítás alatt áll. Nyikos egyébként a pénzt saját elmondása szerint taxizásra költi, és lakást bérel belőle édesanyjának. A támogatásból esetenként vacsorázni is elmegy, vagy egyszerűen félrerakja, hogy legyen miből felújítani a lakást - írja a Femina.hu.
A lakhatási támogatást - amint neve is mutatja - szállásdíjtérítésre biztosítja az Országgyűlés, hogy ha pl. késő estig tart egy plenáris ülés, fedezzék a vidéki képviselők budapesti szállását. A benzinköltséget és egyebeket a választókerületi pótlékból kell(ene) fedezni, ami a fizetésük része.
A nagy "szakértő" Nyikos tehát arra használja tudását, hogy trükközzön a képviselői költségtérítésekkel. Mert nem elég neki a képviselők közt is kimagasló, bruttó 904 410 forintos, azaz közel egymilliós fizetése, amit a Számvevőszéki és költségvetési bizottság elnökeként elvileg épp azért kap, hogy a költségvetési fegyelmet biztosítsa, a törvények szerint...
A Blikk leleplezett öt másik képviselőt, bár azok ennyire nem pofátlanok
 
A Blikk hat olyan képviselőt talált, akik annak ellenére felveszik a havi 116 ezer forintos lakhatási támogatást, hogy Budapesten és a választókerületükben is van lakásuk a vagyonnyilatkozataik szerint.
Pörzse Sándor egy újpesti lakás tulajdonosa, a fővárosi listáról jutott be a parlamentbe, mégis felveszi a lakhatási támogatást. – A budapesti lakásomban édesanyám él, ő az ingatlan haszonélvezője. Én magam Tahitótfaluban lakom életvitelszerűen, ezért veszem igénybe a lakhatási támogatást – magyarázta a Blikknek Pörzse Sándor, a műsorvezetőként ismertté vált jobbikos képviselő. Amikor arról érdeklődött a bulvárlap, hogy mire fordítja a havi 116 ezer forintot, gyorsan elköszönt, és lerakta a telefont.
Kulcsár József és Vantara Gyula fideszes képviselő, az LMP-s zsidó Szilágyi László és Baracskai József, a Demokratikus Koalícióhoz csatlakozott "független" képviselő érintett még a botrányban, de tőlük nem is vártunk mást. Eddig csak Szilágyi jelentette be, hogy a jövőben nem veszi fel a lakhatási támogatást, persze az eddig lopott pénz visszafizetése szóba sem jön...


forrás: (Femina, Blikk nyomán) Kuruc.info
Adatbázis lekérdezés: 79. Memória használat: 1,147kb