BENDEGÚZ HÍREK

A független, hiteles magyar hírforrás!

logo


Isten hozott

Pörzse Sándor a Jobbik országgyűlési képviselője az MSZP-nek kampányolt


Pörzse Sándor, bendeguzA "nemzeti újságírás Luther Mártonja" által propagált szocialista politikus 1975-ben lépett be az MSZMP-be, a rendszerváltás után államtitkárként is erősítette a pártot. Jelenleg nagykövet.

Felfrissült Pörzse Sándor emlékezete. A jobbikos berkekben csak „a nemzeti újságírás Luther Mártonjaként" emlegetett képviselőjelölt korábban arra a kérdésre, hogy műsorvezetősködött-e valaha MSZP-s kampányrendezvényen, határozottan így felelt: „Én? Soha!" - adta hírül a Képviselő Funky blog.

A szocialisták 1998-as terézvárosi kampányzáró rendezvényén készült fényképek említésére mégis szivárványosodott kicsit a műsorvezető múltja: felidézte, akkoriban apolitikus volt, de egy rendezvényszervező irodán keresztül gázsiért elvállalt ezt-azt.

Pörzse Sándor, bendeguz
Bársony és Pörzse

Elmondása szerint így lépett fel a Soproni Sörfesztiválon, a Fidesz 1994-es kampányzáró buliján a BS-ben, és csakis így kerülhetett négy évvel később egy színpadra a Liszt Ferenc téren Bársony Andrással, Terézváros szocialista képviselőjelöltjével, aki 1994-től nyolc éven át ült az MSZP képviselőcsoportjában, a baloldali kormányváltás után pedig négy évig külügyi államtitkárként dolgozott, majd egy év „pihenő" után, 2007-től ukrajnai és grúziai nagykövetként tengeti hétköznapjait.

Az egykori nyomdász egyébként 1975-ben lépett be a Magyar Szocialista Munkáspártba - bár a Jobbik pénzügyminiszter-jelöltje, a szintén ex-MSZMP-s, az APEH-előd Ellenőrzési Főigazgatóság második vezető posztját 1979-től 1983-ig betöltő, szintén SZOT-os múltú Nyikos József megnevezése óta a párt egyértelművé tette: ez nem számít kizáró oknak az „új erőnél".

Mint korábban megírtuk: Pörzse Sándor február elején a Jobbik óbudai kampánynyitóján a Fidesz és az MSZP viszonya kapcsán a Fideszről szólva úgy fogalmazott: „A Jobbik azt állítja, hogy egy kutya. Sokkal veszélyesebb, mert úgy tűnik, mint ha piros-fehér-zöld lenne, de nem az."

A fotók alapján ez a felismerés már 1998-ban megérett a volt műsorvezetőben.

forrás: HetiVálasz

Adatbázis lekérdezés: 79. Memória használat: 1,140kb