Ursula von der LeyenUrsula von der Leyen elnök beszédet mondott az Európai Parlament plenáris ülésén, amelyben hangsúlyozta, hogy határozott választ kell adnia az EU-nak a jelenlegi geopolitikai helyzetre, meg kell erősíteni a tagállamok közötti védelmi együttműködést a NATO-n kívül is, fokozni kell a hadiipar támogatását. Azt is elmondta, hogy az Oroszországgal kötendő tartós béke egy illúzió, Vlagyimir Putyin orosz elnök csak arra használná ki egy tűzszünet idejét is, hogy tovább fegyverkezzen.

Ursula von der Leyen lényegében megkezdte az újraválasztási kampányát, amit jól mutatott a szerdai, az Európai Parlamentben elmondott beszéde. A Európai Bizottság elnöke ugyanis főleg arról beszélt, ami köré a programját is építette: Európa kezdjen el fegyverkezni, és az EU minden létező eszközzel támogassa ebben a tagállamokat. Erősítsék meg az államszövetség szuverenitását, ami egyértelmű utalás arra, hogy készülnek arra, ha újra Donald Trump lenne az Egyesült Államok elnöke és ismét magára hagyná a NATO-t.

Von der Leyen különösen Oroszország Ukrajna elleni folyamatos agressziójának fényében tartja ezt fontosnak. Beszédében lerombolta egy esetleges tartós tűzszünet, vagy a békével kapcsolatos illúziókat, hangsúlyozva, hogy Putyin egy újabb háborúra való felkészülésre használná fel az így nyert időt.

( Portálunk megjegyzése: Ez a nő és barátai jelentik a legnagyobb biztonsági kockázatot Európára és az egész világra!
Első sorban ezektől és a hozzá hasonlóktól kell megszabadulnia Európának pusztán azért, hogy békében tudjon élni az európai lakosság! )