BENDEGÚZ HÍREK

A független, hiteles magyar hírforrás!

logo


Isten hozott

Dr Lenhardt Balázs életrajza (OTP-s, Kóka gazdaságisa)


1975. július 20-án születtem Budapesten. Születési nevem Lénárd, amit 25 évesen a tradíciók és a hagyományok iránti tiszteletben változtattam vissza az ősi családi névre, a Lenhardtra, amit nagyapám – egyedüliként a népes családból – az 1930-a nagy magyarosítási hullám alatt, mint állami szolgálatban lévő tisztségviselő vett fel. Büszke vagyok német gyökereimre, amit anyai ágon erdélyi örökség gazdagít.Értelmiségi családba kerültem harmadik gyerekként, mindkét szülőm jogász, azóta is boldog házasságban élnek.
2005-ben vettem feleségül négy év ismerkedést követően Kwaysser Fatimét, szerelmünk gyümölcse idén nyáron érett be Bulcsú Artúr személyében, és őszintén reméljük, hogy további gyermekekkel fog megáldani minket az Úristen. 

Feleségem egy nyolcgyermekes családban nőtt fel Kőbányán, tanítónőként dolgozott a szülés előtt.
Pomázon élünk az édesapám építette családi házban, amelyet jelzáloghitel terhel, ám idén tavasztól udvarhelyszéki mesterek faragta székelykapu ékesít. 

Gimnáziumi éveimet a szentendrei Móricz Zsigmond Gimnáziumban töltöttem, eredményesen szerepeltem a kémia OKTV-n megyei szinten, de a szívem továbbra is a történelemé és az irodalomé maradt.
Szüleim életútja és jeles érettségi eredményem mutatták az utat az ELTE Jogi Karára, amelyet 1994-ben kezdtem el.
Másodéves koromban megválasztottak a hallgatói önkormányzat tagjának, majd alelnökének, a sportrendezvények tartoztak elsősorban hozzám.
Asztali labdarúgásban nem csupán a jogi kar másodosztályú csapatát vezethettem, de egy ízben a magam kategóriájában országos egyéni döntőt játszhattam.
A diplomaosztót követően Pro Juventute Facultatis díjat vehettem át, 1999-ben cum laude minősítéssel abszolváltam. 

Amerikában, egy üdölőközpontban dolgoztam egy fél évet, majd itthon ügyvédjelöltként egy szűk esztendőt.
Aztán beálltam a köz szolgálatába és 2000. őszén a Gazdasági Minisztériumban helyezkedtem el. 

(Lapunk megjegyzése:  "Lenhardt Balázs, a gazdasági minisztérium tanácsosa volt a Gyurcsány-kormány alatt a Kóka által vezetett minisztériumban")

Majdnem hat év alatt a piacfelügyeleten, fogyasztóvédelmen át eljutottam a kereskedelem szabályozásáig, hatósági jogalkalmazás mellett jogszabályok kodifikációját végeztem. 

Közben másoddiplomásként a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdaságdiplomácia és EU menedzsment szakát abszolváltam jeles eredménnyel.
Angolból felsőfokú nyelvvizsgát szereztem, és letettem a több részből álló közigazgatási szakvizsgát. 
A 2006-os választások után nem voltam hajlandó dolgozni a „Pannon Pumának”, és gazdasági dübörgésről hazudozni, ezért az OTP Banknál helyezkedtem el. 
Először önkormányzati területen EU referensként, utána a Központi Fióknál lettem hitelreferens, majd tanácsadó.

Politikai tevékenységem a XXI. században kezdődött, aktív résztvevője voltam a Magyar Szigetnek az első, 2001-es alkalomtól kezdve, majd az Egyesült Magyar Ifjúságba léptem be.

A Jobbikhoz még a mozgalmi időben csatlakoztam, de párttag köztisztviselői összeférhetetlenség miatt nem lehettem a megalakuláskor. Közéleti munkásságomat publicisztikák jelezték 2002-től kezdve, külsősként jelentek meg írásaim a Demokratában, Kárpátiában, Nemzetőrben, Magyar Jelenben, Magyar Nemzetben és a különböző internetes fórumokon. 2003-ban Molnár Tamás meghívására a Visegrádi Dispután beszédet mondtam a nemzeti radikalizmus jövőjéről.

A 2006-os választásokon kopogtatócédula gyűjtéssel segítettem a Harmadik Utat, a pomázi alapszervezetnek vagyok jelenleg is tagja. 2009 januárjában Vona Gábortól kaptam felkérést a Jobbik gazdasági kabinetjének vezetésére, amit örömmel vállaltam és haladéktalanul munkához láttam.
Mára a kabinet teljesen új szervezettséggel és közel 30 taggal készítette el a 2010-es választásokra szóló gazdaságpolitikai program tervezetét. Tamási Áronnal vallom, hogy aki embernek hitvány, az magyarnak is alkalmatlan, és kapum fölé Wass Albert idézetet vésettem, amely személyes hitvallásom is: „Töretlen hittel ember és magyar.”

(Lapunk megjegyzése:  "Elfelejtette megemlíteni, hogy családi barátja Pősze Lajos, aki keresztapja lett Arthúr Bulcsú nevű kisfiának."
Az is kimaradt, hogy kedves felesége Kwaisser Fatime, aki rokona Kwaysser Valdemár Ákosnak az első "magyar" Póker milliárdosnak)


forrás: Pomázi Jobbik nyomán

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
Adatbázis lekérdezés: 80. Memória használat: 1,149kb