BENDEGÚZ HÍREK

A független, hiteles magyar hírforrás!

logo


Isten hozott

Hegedűs Tamás életrajza


Hegedűs Tamás

2010 március 20Hegedűs Tamás
(Baja, 1968. október
21.) Jobbikos politikus, országgyűlési képviselő, gazdasági szakértő.
Weboldala: Link,  (felmenői Tossenberger & Klemm család)

1987-ben érettségizett a keszthelyi Vajda János Gimnáziumban.

Egyetemi tanulmányait a pécsi orvostudományi egyetemen kezdte 1988-ban, de a természettudományi kar matematika-fizika szakán végezte, ahol 1995-ben szerzett tanári diplomát. Ezalatt párhuzamos képzési formában elkezdte közgazdasági tanulmányait. Közgazdász diplomáját 1998-ban szerezte meg. Egyetemi szakdolgozatának témája a rendszerváltozás társadalmi és gazdasági folyamatainak áttekintő elemzése volt.

1998-ban a Miniszterelnöki Hivatalban létrejött Stratégiai Elemző Központ munkatársa lett, mint társadalom- és gazdaságpolitikai elemző. 2000-től főosztályvezetőként a miniszteri kabinet Gazdasági és Társadalmi Kutatások Titkárságát vezette, ahol feladata elsősorban a kormányzati döntés-előkészítésben való részvétel volt.

Munkája elismeréseként 2002.március 15-én átvehette a Batthyány Lajos-díjat, a kancellárián adható legmagasabb szakmai kitüntetést.

A 2002-es választások után elhagyta a közszférát, és a Matávnál helyezkedett el, mint nagykereskedelmi ügyfélkapcsolati menedzser. 2004-től a KPMG (BIG4-ek) Tanácsadó Kft. senior tanácsadójaként, majd 2007-től menedzsereként dolgozott. Munkaviszonya 2009 novemberében szűnt meg, miután az összeférhetetlennek bizonyult tervezett képviselő-jelölti szerepvállalásával. 1989-1994-ig az SZDSZ tagja. 1998 és 2004 között gyakran szerepelt írásaival a sajtóban. Rendszeres szerzője volt a Magyar Nemzetnek, de publikált a Napi Magyarországban és a Heti Válaszban is, de egy vitacikkel megjelent még a Népszabadságban is. Részt vett különböző televíziós vitaműsorokban, kerekasztal-beszélgetéseken, és szakmai kommentátorként szerepelt a Hír TV-ben, az Info Rádióban és a Vasárnapi Újságban. Írásai jelentek meg több olyan könyvben, amelyben ismert jobboldali értelmiségiek, szakemberek tették közzé gondolataikat (pl.: Jobbközéparányok, Magyar Szemle válogatás, Visegrádi Disputa II, stb.) A Jobbik Magyarországért Mozgalom munkáját sokáig párton kívüli szakértőként segítette, elsősorban a gazdasági kabineten keresztül. Vona Gábor elnöksége óta alkalmi jellegű, konkrét ügyekhez kapcsolódó személyes tanácsadáson kívül részt vett a Bethlen Gábor Program írásában, később az elnök mellett működő Stratégiai Tanács munkájában. A 2010-es választási kampányban a gazdasági program társszerzőjeként és szerkesztőjeként, majd a teljes választási program egyik szerkesztőjeként dolgozott. Az Országgyűlésbe a Jobbik Magyarországért Mozgalom országos listájáról került be. 

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Hegedűs_Tamás Amik  lehet, hogy kimaradtak? Figyelem átvett cikk!

A cikk valóságtartalmáért az eredeti forrás vállal mindennemű felelősséget.

Forrás: http://hetivalasz.hu/itthon/a-jobbik-enjei-26787/

 

Hit Gyülekezetéből a Jobbikba: átvilágítottuk a párt jelöltjeit Honnan jön a Vona-csapat? 

 

 

Nevenincs jobbikosok okozhatják az áprilisi parlamenti választás legnagyobb meglepetését - három kelet-magyarországi körzetben ugyanis az első helyért menetelnek Vona Gábor emberei. Lapunk átvilágította a radikális párt 176 egyénijelöltjét; a névsorból végül kivették az "új erő" holdudvarából ismert volt MSZMP-seket. 

hegedűs Tamás
A Hit Gyülekezetének egykori tagja, aki 1996-ig az SZDSZ pécsi ügyvivőjeként szolgált.

 Később az MDF-ből kiszakadt -Szabó Iván vezette -Magyar Demokrata Néppártban kezdett hinni, az Orbán-kormány idején pedig a Miniszterelnöki Hivatal stratégiai elemző központjában dolgozott.

A Matáv közgazdásza lett, aztán aKPMG nevű globális tanácsadócéghez szegődött- majd hátrahagyta múltját. Hegedűs Tamás a Jobbik elnöki stábjába került, s január közepe óta a párt hivatalos képviselőjelöltje az egyik csepeli választókerületben. 

Vona Gábor kft.-je által kiadott Barikád magazin múlt heti számában ugyanő már a keleti barátság mellett érvelt, mondván: "A magyarságon kívül Oroszországnak van számottevő kisebbsége a határain túl." Hegedűs a jelek szerintmég időben landolt a Jobbiknál - hiszen a radikálisok legutóbbi kongresszusa kimondta: a jövőben nem válhat az "új erő" részesévé olyan ember, aki valaha tagsági viszonnyal rendelkezett az SZDSZ-ben vagy az MSZP-ben.  

 A jobboldali kacskaringók tiltásáról viszont nem született párthatározat, és ennek több országgyűlési aspiráns is örülhet.

A kispesti jelölt Pősze Lajos - a Jobbik szakmai igazgatója - 1990-ben még az MDF kampányfőnökeként szólt bele a nagyok dolgába. Ezután a Szerencsejáték Rt. vezére lett, majd Csurka István MIÉP-jében már lehetséges kormányfő-jelöltként emlegették - de végül Torgyán József igazolta le a kisgazda-kampányiroda vezetésére.

Ifj. Hegedűs Lóránt felesége esetében viszont nem a múltbéli pályaív, inkább a jelenkori sokszínűség érdemel figyelmet. Hegedűsné Kovács Enikő ugyanis Budakeszi alpolgármestereként - a Barikád szerint - "a helyi közélet markáns és meghatározó szereplője", ennek ellenére a Jobbik a mostani választáson Budapest Belvárosában indítja az önkormányzati pártkabinetet is vezető politikust - merthogy az V. kerület ad otthont a református lelkész férj által vezetett Hazatérés Templomának.

 

Figyelem átvett cikk!

A cikk valóságtartalmáért az eredeti forrás vállal mindennemű felelősséget.

Forrás: http://www.miep.hu/fuggetlenseg/2010/februar/12/21.htm

http://fuggetlenseg.blogter.hu/397565/hit_gyulekezetes_a_jobbik_vezeto_emberehttp://csepelinfoplusz.hu/tag/hegedus-tamas/

 

Hit Gyülekezetes a Jobbik vezető embere 

 

Hegedűs TamásA Jobbik képviselőjelöltje, a hitgyülis Hegedűs Tamás (képen) a 90-es években mániákus SZDSZ-es volt, 1993-tól a párt pécsi ügyvivőjeként, 1994-ben kampányfőnökeként tevékenykedett. Ekkor csatlakozott a pécsi Hit Gyülekezetéhez. Onnan is nősült. A Hit Gyülekezetéből református lett. Hegedűs tavaly november végéig a 

KPMG nevű multinacionális gazdasági tanácsadó cég vezető tanácsadója volt, amely kifejezetten tiltotta a dolgozóknak a politikai szerepvállalást, kivételt a Jobbik élvezett.

Így harcol tehát a Jobbik a multik ellen, és fordítva.

1996-ban Szabó Iván rajongója, az MDNP elnökégének tagja és főszervezője lett.

 

Innen küldték még egyéb helyekre is, 2003-ban a jobbik szervezésével bízták meg, s most Zazrivecz-Vona tanácsadója.

Németh Sándor embere mellett, Gyurcsány embere is fő szerepet játszik a Jobbikban, Lenhardt Balázs. Ő a Gyurcsány –kormány minisztériumi tanácsosa volt 2006-ig.Pörzse Sándor pedig Baló György legfontosabb munkatársa a Tv3-ban. 

 

Gyurcsány rendőrségében aktívan dolgozókról, azokról, akik valójában a Jobbikot vezetik, legközelebb számolunk be. Róluk legalább tudjuk, honnan jöttek, de hogy Zazrivecz honnan jött…? Gazdasági elemzők szerint a Jobbik már most elköltötte azt a pénzt, amit a pártok törvényesen elkölthetnek (386 millió Ft.) a kampányhoz. Kérdés: honnan van ez a pénz? Vakulj magyar!

  Figyelem átvett cikk! A cikk valóságtartalmáért az eredeti forrás vállal mindennemű felelősséget. Forrás:   http://kuruc.info/r/6/54404/Hit Gyülekezetéből a Jobbikba Nevenincs jobbikosok okozhatják az áprilisi parlamenti választás legnagyobb meglepetését - három kelet-magyarországi körzetben ugyanis az első helyért menetelnek Vona Gábor emberei. Lapunk átvilágította a radikális párt 176 egyéni jelöltjét; a névsorból végül kivették az "új erő" holdudvarából ismert volt MSZMP-seket - írja a Heti Válasz, alább folytatódik a cikk.A Hit Gyülekezetének egykori tagja, aki 1996-ig az SZDSZ pécsi ügyvivőjeként szolgált. Később az MDF-ből kiszakadt - Szabó Iván vezette - Magyar Demokrata Néppártban kezdett hinni, az Orbán-kormány idején pedig a Miniszterelnöki Hivatal stratégiai elemző központjában dolgozott.

A Matáv közgazdásza lett, aztán a KPMG nevű globális tanácsadócéghez szegődött - majd hátrahagyta múltját.

Hegedűs Tamás a Jobbik elnöki stábjába került, s január közepe óta a párt hivatalos képviselőjelöltje az egyik csepeli választókerületben. 

A Vona Gábor kft.-je által kiadott Barikád magazin múlt heti számában ugyanő már a keleti barátság mellett érvelt, mondván: "A magyarságon kívül Oroszországnak van számottevő kisebbsége a határain túl."   Hegedűs a jelek szerint még időben landolt a Jobbiknál - hiszen a radikálisok legutóbbi kongresszusa kimondta: a jövőben nem válhat az "új erő" részesévé olyan ember, aki valaha tagsági viszonnyal rendelkezett az SZDSZ-ben vagy az MSZP-ben. A jobboldali kacskaringók tiltásáról viszont nem született párthatározat, és ennek több országgyűlési aspiráns is örülhet. A kispesti jelölt Pősze Lajos - a Jobbik szakmai igazgatója - 1990-ben még az MDF kampányfőnökeként szólt bele a nagyok dolgába. Ezután a Szerencsejáték Rt. vezére lett, majd Csurka István MIÉP-jében már lehetséges kormányfő-jelöltként emlegették - de végül Torgyán József igazolta le a kisgazda-kampányiroda vezetésére.A jobboldali kacskaringók tiltásáról viszont nem született párthatározat, és ennek több országgyűlési aspiráns is örülhet.

Ifj. Hegedűs Lóránt felesége esetében viszont nem a múltbéli pályaív, inkább a jelenkori sokszínűség érdemel figyelmet. Hegedűsné Kovács Enikő ugyanis Budakeszi alpolgármestereként - a Barikád szerint - "a helyi közélet markáns és meghatározó szereplője", ennek ellenére a Jobbik a mostani választáson Budapest Belvárosában indítja az önkormányzati pártkabinetet is vezető politikust - merthogy az V. kerület ad otthont a református lelkész férj által vezetett Hazatérés Templomának. A radikálisok "pikáns platformjának" taglistájáról nem maradhat le Kristó Gabriella neve sem; a hódmezővásárhelyi jelölt az elmúlt években egy sokmilliárdos forgalmú spanyol családi vállalkozás chilei, namíbiai, dél-afrikai, vietnami és portugál befektetéseit kezelte. A tatai körzetben rajthoz álló Michl Miklós pedig tulajdon testvére, a fideszes polgármester Michl József ellen méretteti meg magát. Noha az egymásnak feszülés valós, a család tudomásunk szerint azzal boronálta el az ügyet, hogy a parlamenti választáson úgysem személyek, hanem pártlogók csatáznak. Az eddigi karriertörténetek a legkevésbé sem tipikusak. Sőt, a 176 jelölt felének korábban köze sem volt a politikához vagy a gazdasághoz. Esetükben az jellemző, hogy - egyikük szavaival élve - "2006 őszén nálam is betelt a pohár, letettem a távkapcsolót, és kimentem az utcára, ahol megismerkedtem a Jobbik vezetőivel". Az egyéni választókerületekben indulók nagy része tehát a személyével is ráerősít a párt elitellenes retorikájára. A megújulásban Veszprém megye jár az élen; a hét körzetből hatban 35 év alatti versenyzővel fut neki a széljobb a voksolásnak. Ám túlzás lenne azt állítani, hogy Vona Gáborék mindenütt a maguk képére formálták a radikális szubkultúrát. Az öt Zala megyei körzetből például csak egy akad, ahol nem régi MIÉP-es potentáttal töltötték fel a jelölti helyeket. Számításaink szerint a mostani Jobbikaspiránsok negyede még Csurka István környékén tanulta ki a politikát - a Budapesten bevetendő Balczó Zoltán, a Gárdonyban szerepet vállaló Rozgonyi Ernő, az Edelényben próbálkozó Miklós Árpád és a Nagykanizsán induló Zakó László egykor országgyűlési képviselő is volt a MIÉP színeiben. Az elmúlt egy-két évben néhány exfideszes helyi politikus ugyancsak "betért" a Jobbikba. Egyikük, a tiszavasvári mandátumért harcoló Császár József - a tavaly nyári uniós választás tapasztalatai alapján - akár első fordulós győztes is lehet az Olaszliszkán megölt Szögi Lajos pátriájában. S miként táblázatunkból kiderül, Ózd és Szerencs térségében szintén eséllyel fordulhat rá a második körre a radikális jelölt - miközben Vona Gábor és a többi jobbikos plakátarc csak gyengébb eredményre számíthat a maga egyéni helyén. Lapunk korábban már jelezte, hogy a párt - csendőrségi-nemzetbiztonsági szakértőként - utat nyitott olyan nyugállományú rendőrtisztek, honvédvezetők előtt is, akik állampárti gyökerekkel rendelkeznek (Heti Válasz, 2009., 51-52. szám). Az "ezredesklub" tagjai azonban nem szerepelnek az egyéni jelölti névsorban - Gál Sándor volt vadászpilótát, a Puma század exparancsnokát például az utolsó pillanatban "rendelték vissza" Vonáék az egyik kecskeméti választókerületből. Ettől függetlenül az országos és a megyei listák még sokak előtt nyitva állhatnak. Szerkesztőségi megjegyzés: Hegedűs Tamást jó magyar hazafiként ismerik sokan radikális körökben, így a Kuruc.info mindenképpen felkínálja neki a válasz lehetőségét.

 

 És a válasz:Hegedűs Tamás válasza a Hit Gyülekezetéből a Jobbikba c. írásra Forrás:http://kuruc.info/r/6/54464/

 

  A Kuruc.info a fenti címmel vette áta Heti Válasz egyik írását, főcímmé léptetve elő annak alcímét. Ami már önmagában is megtévesztő, mivel azt a látszatot kelti, mintha egyik napról a másikra „átültem” volna, lazán figyelmen kívül hagyva másfél évtizedet az életemből. De nézzük sorban! Való igaz: a Hit Gyülekezete tagja lettem húsz évesen, 1988-ban, amikor a pár száz fős illegális – be nem jegyzett – közösségnek még neve sem volt. Benne volt ebben a fennálló rendszerrel szembeni tiltakozás is (mégiscsak egy „földalatti” nonkonform mozgalomba kerültem bele), de tagadhatatlan, hogy amit ott és akkor láttam belőle, az vonzó volt. Ateista fiatalemberként itt hallottam először erőteljesen hirdetni az evangéliumot, itt nyíltam meg Jézus Krisztus üzenete előtt. Megtértem. Nem a gyülekezethez, hanem Jézushoz. De mivel ez az élmény, amely jelentős változást hozott az életemben, ehhez a közösséghez kötött, érthető volt ragaszkodásom. A politikai vetülete – a kommunista rendszer elutasítását leszámítva – ekkor fel sem merült bennem, nem is foglalkoztam vele. Sokkal inkább „kivonulni” akartam a rendszerből, mintsem részt venni abban, így vagy úgy. Az ún. rendszerváltozás szele azért így is megcsapott. 1989-ben – immár pécsi egyetemistaként – felvételemet kértem az akkor legantikommunistábbnak látszó pártba, a Szabad Demokraták Szövetségébe. Egy szempont volt: minél messzebb a kommunizmustól. Később persze kiderült, hogy színjáték volt az egész, de sokan voltunk, akik ezt akkor másképp láttuk. (Később tudtam meg, hogy az SZDSZ alakulásakor az ezer alapítóból mintegy hatszáz a később az akkor még „budaörsi gyülekezetnek” nevezett társaságból volt jelen.) Politikai tevékenységet mindazonáltal nem folytattam aktívan, egészen 1993-ig. Ekkor a helyi szervezet ügyvivője lettem. Az MSZP-vel kötött koalíciót egy percig sem tudtam elfogadni. Az összeborulást árulásként fogtam fel. Kiváró álláspontra csak azért helyezkedtem, mert Pécsett az SZDSZ – kivételesen – a jobboldallal lépett szövetségre. Jómagam is az SZDSZ-Fidesz-MDF-FKgP koalíció jelöltjeként vettem részt az önkormányzati választásokon. Közben az SZDSZ országos vezetői azzal áltatták a szocialistákkal nehezen megbarátkozó tagságot, hogy az egész csak ideiglenes, rövidesen kilépnek a kormányból. Amikor azonban a párt erős embere, Magyar Bálint miniszteri tárcát vállalt a kormányban, nyilvánvaló lett: örökre összenőttek. Ekkor jelentettem be kilépésemet, demonstratívan tiltakozva. (Nem sokkal később helyi szinten is megtörtént az átállás, de ezt már kívülről szemléltem.) Csak emlékeztetőül: kilépésem akkor történt, amikor a baloldali koalíciónak elsöprő hatalmi fölénye volt, és komoly esély látszott annak bebetonozására. Sokan „bolondnak” tartottak emiatt, de az elvi alapállásom fontosabb volt, mint az esetleges karrierlehetőségek. 

A Hit Gyülekezetében jó ideig vitt előre a lendület. Lelkes voltam, és hittem benne, hogy jó az, amit hirdetünk és teszünk. A negatív jelenségeket „gyerekbetegségnek” tudtam be, igyekezvén magam távol tartani ezektől. Aztán 1993 körül egyre jobban szaporodni kezdtek bennem a kérdések, kételyek. Mivel ezeknek idővel hangot is adtam, a konfliktusaim sűrűsödtek, és egyre jobban perifériára szorultam, amit egy idő után nem is bántam. De aki ismeri a Hit Gyülekezetét és más hasonló közösségeket, tudhatja: igen erős lelki kényszert kell legyőzni ahhoz, hogy ép lélekkel és ép tudattal lehessen szabadulni onnan. Nekem évek szívós és következetes – lelki és intellektuális – munkájába került. 1997-ben oda jutottam, hogy – szó szerint – kiprédikáltak a pécsi gyülekezetben, mint aki útjában áll „a Szentlélek munkájának”. Értsd: a gyülekezet céljainak. Ezúttal éppen politikai területen. Kizárásomra csak azért nem került sor, mert okafogyottá vált: 1998. elejére a minimális kapcsolatom is megszűnt a Hit Gyülekezetével. Ahol „rossz fiú” akkor lettem leginkább, amikor a liberális-posztkommunista kormány ellenzékében folytattam a politikai tevékenységemet. Ismét csak emlékeztetőül: 1994 előtt az SZDSZ – általános megítélés szerint – nem számított baloldalinak, mint ahogy jobboldalinak sem. Jómagam a balliberális elveket sosem osztottam. Politikai nézeteimet ekkor a klasszikus konzervativizmus határozta meg Burke, Tocquville, Eötvös és Hayek nyomán. (Ennek külön platformja volt a pártban.) Az MSZP-SZDSZ koalíciós megállapodása révén letisztult a kép, és nyilvánvalóvá vált a bal-jobb törésvonal. Soha nem volt kérdés számomra, hogy a jobboldalon van a helyem. 

A jobboldalhoz való szervezeti kapcsolódást akkor az újonnan alakuló Magyar Demokrata Néppártban találtam meg. (Többek közt későbbi mesteremmel, Bogár Lászlóval együtt.) Legfontosabb célomnak a posztkommunista-balliberális koalíció leváltását tekintettem, a jobboldali pártokkal való szövetségben. Publikálni is ekkor kezdtem. Ekkor írtam először – később visszatérőleg – az „emberközpontú gazdaság” fontosságáról, az antiglobalista irányba mutató paradigmaváltás szükségességéről. Gazdaságpolitikai megközelítésem ugyanis – politikai nézeteimmel ellentétben – korábban valóban liberális volt,és magam is hittem a „minél több piac” elvében. Ez valamennyire akkor természetesnek is tűnt, annak érdekében, hogy minél messzebb kerüljünk a szocialista örökségtől. Ennek zsákutcás jellegére szintén ekkor, 1996-97-ben döbbentem rá – úgy Magyarország, mint a világgazdaság esetében. Meghatározó olvasmányélményem volt ez irányban David Korten könyve, a Tőkés társaságok világuralma. Közgazdász szakdolgozatomat (1998-ban) a neoliberális gazdaságpolitika, benne a Bokros-csomag kíméletlen, de tárgyszerű bírálata jegyében írtam. 1998-ban kerültem a Miniszterelnöki Hivatal – Bogár László által vezetett – Stratégiai Elemző Központjába, ami életem meghatározó élménye lett. Itt lettem később a gazdaság- és társadalompolitikai főosztály vezetője. Keményen és lelkesen dolgoztam, általános megítélés szerint magas színvonalon. Később főosztályommal együttátkerültem a miniszteri kabinetbe, hasonló munkakörben. 2002. március 15-én megkaptam a kancellárián adható legmagasabb közigazgatási szakmai kitüntetést, a Batthyány Lajos Díjat, mint a díj történetének legfiatalabb díjazottja. A 2002-es kormányváltás után távoztam a hivatalból, és a Matávnál helyezkedtem el, ami teljesen új szakmai területet jelentett. Innen„fejvadászott le” a KPMG tanácsadó cég, ahol öt évig dolgoztam vezető tanácsadóként, majd menedzserként. Pályafutásom azzal ért véget, hogy bejelentettem képviselőjelöltségemet a Jobbik színeiben. A megtisztelő feladatot Vona Gábor elnök úr személyes felkérésére és bátorítására vállaltam. Természetesen nem előzmények nélkül: a háttérben évek óta segítettem szakértőként a Jobbik és Vona Gábor munkáját. Mondandómat arra korlátoztam, ami a Heti Válasz átvett cikkében utalásképpen megjelent. Természetesen nyitott vagyok bármilyen további kérdésre is. Nincs rejtegetnivalóm, mint ahogy eddig sem volt. Elkötelezettségemet – ahogy a szerkesztőségi megjegyzés is utal rá – sokan igazolhatják a nemzeti radikális oldalon. De ennél is jobban bízom abban, hogy maguk a tettek fognak igazolni. Ahogy az Írás mondja: gyümölcseiről ismeritek meg a fát. Végül egy zárógondolat. Mindig irigykedve és őszinte tisztelettel hallgatom azokat, akik arról számolhatnak be: világéletükben nemzeti radikálisok voltak, és már eleve így nőttek fel. Jómagam nem röstellem, hogy ugyanehhez az eredményhez hosszú tanulási folyamat révén jutottam el. Ezen a gyakran rögös úton olyan gazdag szakmai és élettapasztalatra tettem szert, amit immár nyílt színen is a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a nemzeti oldal, a magyar haza érdekében hasznosíthatok, képviselőjelölti esküm szellemében. Isten engem úgy segéljen! Hegedűs Tamás hegedus.tamas@jobbik.hu

+36-70-610-2667 Figyelem átvett cikk!   A cikk valóságtartalmáért az eredeti forrás vállal mindennemű felelősséget. Forrás: http://lehetmas-a-jobbik.blog.hu/2010/03/20/a_jobbik_gazdasagi_miniszter_jeloltje_is_szdsz_es_volt

A Jobbik gazdasági miniszter-jelöltje is SZDSZ-es volt

 

 Hegedűs Tamás korábban a Hit Gyülekezetének is tagja volt, valamint a pécsi SZDSZ ügyvivőjeként is tevékenykedett. Jelenleg a Jobbik elnöki stábjának tagja, az egyik csepeli képviselő-jelöltje. A párt legutóbbi kongresszusa egyébként úgy döntött, hogy volt SZDSZ-es és MSZP-s nem lehet Jobbik-tag. Hegedűs még a határozat előtt csatlakozott a párthoz.

A Jobbik újdonsült gazdasági miniszter-jelöltje nem az első olyan politikus, aki a liberálisoktól igazolt át az "új erőhöz". A 2009-es EP-választási kampányban a Jobbik hódmezővásárhelyi kampányfőnökéről derült ki, hogy egy korábbi önkormányzati képviselő-választáson SZDSZ-es színekben indult, a Jobbik gazdasági kabinetjének vezetője pedig a hírek szerint a Kóka János vezette Gazdasági Minisztériumban töltött be tanácsadói tisztséget.

Weboldala: Link,  (felmenői Tossenberger & Klemm család)
Adatbázis lekérdezés: 79. Memória használat: 1,193kb