CsikósCsikós Juhász Imre rendkívül széles körben ismert személy, aki a hajléktalanság teljes felszámolására is részletes programot dolgozott ki. Nyomtatott lapja saját kiadású és ingyenes, amely a "Csikós" nevet viseli. Csikóssal a budapesti Hősök terén futottunk össze, ahol ismét egy demonstráción tartózkodott. Panaszát azonnal megosztotta a HírAréna  és a Hírháttér Tisztelt Nézőivel, Hallgatóival és Olvasóival.

Nyilatkozik: Csikós Juhász Imre
Interjú és cikk: Molnár F. Árpád
Interjúoperatőr: Domján Tibor
Executive Producer: Emma Paradigma
Zeneszerző: Sid Modwooder
 
 - A minap összefutottam egy országgyűlési képviselővel, Pörzse Sándorral - nyilatkozta nekünk Csikós Juhász Imre. Mint azt mondotta: egy paksamétát akart neki átadni, amely az életéről illetve annak rendezéséről szól. Mint azt Csikós Juhász Imrétől az alábbi interjúfilmben is hallhatják: Pörzse Sándor azt felelte Csikósnak, hogy 'hagyja békén!'

Bár Csikós Juhász Imrét - sokan elmondhatjuk ezt - még sosem hallottuk kiabálni vagy hangosan beszélni, most azt állítja, hogy "nagyon felemelve a hangját" folytatta Pörzse Sándor felé, ekképpen:

- Pörzse úr: hogy merészelték maguk elvállalni a képviseletünket, ha most hagynak bennünket tehetetlenül, megdögleni, megzavarodni. Pörzse úr válasza rövid volt: "Hülyéket nem képviselek." Én nem haragszom Pörzse Sándorra, mert valószínűleg félrevezették őket azok a képviselőket körbevevő tanácsadói kör, akik egyébként pénzelik is őket és nem adnak nekik pénzt, amennyiben nem azt mondják, amit kell.

Ezek után Csikós Juhász Imre nagyon szeretné, "ha a többi képviselő véleményét is meghallgathatnánk".

- Nem akarom elhinni - mondta Csikós Juhász Imre -, hogy ma, Magyarországon (...) nincs 10 olyan emberünk, aki azt mondja, hogy gyerekek: tervet készítettünk, pályázatot írtunk, ilyen fából ekkora szekeret építhettek. (...) ... a tsz-ek, bányák, vidéki munkahelyek megszüntetésével megszűnt a lehetőségünk arra, hogy egyáltalán dolgozzunk. Nem véletlenül szerettem volna felépíteni a mintafalut, minek mintájára kis városok épülhettek volna. (...) Ma, Magyarországon nem találtam szervezetet és a jelenlegi politikai pártoktól a választások előtt olyat, aki ígéretet tett volna rá, hogy fölépíthetjük a munkahelyünket, de még Orbán Viktor is csak valami 7 évről beszél. Nagyon szépen hangzik ez a 7 év; csökkent a 10-es szám! A 10-es számokat mondogatták pár évtizedig, hogy a gonoszságot képviselőknek az elhalálozására még 10 év kell! Ezt 30 éven keresztül hallhattuk! Most újabb 7 év a semmibe! Valószínűleg az a 37 év elég volna arra, hogy a magunkfajta gazdaemberek teljesen megzavarodva, esetleg a semmibe belehalva, nyomtalanul eltűnhessenek. (...) Sajnos, ahogy' Zenthe Ferenc, a Tenkes kapitánya is hozta az írásomat vissza, csak ennyit mondott: "Csikós! Én sem találtam 10-et közülük, aki egyféleképpen beszélne." - nyilatkozta Csikós Juhász Imre.

Pörzse Sándor hozzáállása azért is aggasztó - bár megszokott -, mivel például mi is teljesen ingyen segítünk a hozzánk fordulóknak, mindenben, amiben tudunk. Egyeseknek - ez a minimum - tanácsadásokkal, másoknak kapcsolatokkal és hálózatokkal, megint másoknak feljelentésekkel és hivatali beadványok készítésével, megint másoknak médiával, amely gyakran közvetlenül biztosítja a bajba jutottak, az üldözöttek és a politikai üldözöttek puszta életben maradását! Vagyonokat kereshetnénk, annyira el vagyunk árasztva panaszosokkal, a hozzánk fordulóktól mégsem fogadtunk el soha javadalmazást.

Ehhez képest viszont Pörzse Sándornak és az országgyűlési képviselőknek a nép és mi adjuk össze a havonta is nettó közel 1 millió Ft-os fizetésüket (e cikk írója sem látott egyben ennyi pénzt soha életében, ugyanis jogvédő, nem pedig bűnöző), és az 1 milliós nettó fizetésekben nincsenek benne a nép pénzén finanszírozott utazási támogatások, a lakhatási támogatások, az országgyűlési bizottságokért stb. felvett közpénzek és a pályázati stb. pénzek lenyúlt milliárdjai. Érdekes, amikor ennyi pénzért még meghallgatni sem hajlandók bármely panaszt vagy véleményt. S miközben az állami hivatalok a mi pénzünkön dúsgazdag oligarchák sorát tenyésztik - mégpedig saját parazita és vérszívó fajtájukból, akiknek közpénzeinken kitartott csicskái a legszorgosabb pillanataikban is a munkaidőre, valamint hétvégi és ünnepnapi szünidejükre hivatkoznak, magyarázván, mi mindenért nem tesznek ők semmit a lakosság vagyonán eltartva -, aközben mi ingyen, szó szerint kockáztatva a puszta életünket is, éjjel és nappal bárki rendelkezésére állunk. Cserébe pedig - az állam által üldöztetve - fogdákban, börtönökben, kifizethetetlen pénzbírságokban stb. részesülünk.

Szóval minden úgy megy a pár éve még szent tehénként érinthetetlennek követelt Jobbik háza táján is, ahogyan mi, a jól tájékozottak már abban az időben részleteztük ezt, amikor a sok megnyomorított elméjű, tudatlan birka népi nyomorék olyan szörnyűséges agymosás alatt állt, hogy hazaárulót és a nemzet ellenségét kiáltotta, ahányszor bárki akár a legcsekélyebb kritikát fogalmazta meg vagy bármi csekélyke jobbító, javító szándékú megjegyzéssel merte illetni az Orbán Viktor alá levitézlett Jobbikot, amelynek legújabb ámokfutása, hogy az ukrán forradalom civil tömegeit legszívesebben halomra tapostatná az orosz diktátor Vlagyimir Putyin tankjainak lánctalpaival, ahogyan Putyin szövetséges tömeggyilkos állama, Kína tette a feledhetetlen tienanmen téri tömeggyilkosságoknál.

Csikós Juhász Imrével a budapesti Hősök terén készítettünk interjút és forgattunk 5 perces villámfilmet, amelyet itt megtekinthetnek:
 
 
Filmfelvétel: 2014.03.08.; Városliget, Budapest.
Készült: 2014.03.12.; Budapest, Hungary.
Premier: 2014.03.12.
 
Domján Tibor, a HírAréna lapigazgatója filmfelvételén Molnár F. Árpád és Csikós Juhász Imre.


forrás: Híraréna