bodnar.jpgMíg a Magyar Gárdát betiltotta a kormány, addig a zsidó fikciókra épülő önvédelmi kezdeményezését nemhogy nem tiltotta be, hanem évi 42,5 millió forinttal támogatja.
A Tett és Védelem Alapítvány kuratóriumi elnöke, Bodnár Dániel abban reménykedik, hogy a kuruc.info után más oldalakat is törölni fognak a Facebookról – írta a Népszabadság.
A zsidó gárdaként is működő szervezet vezetője közölte a lappal: szerződést írtak alá Lázár János miniszterelnökségi államtitkárral, melynek értelmében a szervezet folyamatosan figyelemmel kíséri az antiszemita jelenségeket, ehhez pedig 42,5 millió forintot biztosít az állam.
Ennek ellenére néhány hónappal ezelőtt az alapítvány még azt állította nem kapnak állami támogatást, hanem adományokból tartják majd fenn magukat.


Bodnár Dániel úgy látja, hogy a zsidó közösségnek is megvan a maga szerepe az antiszemitizmus elleni fellépésben: „Felelősséget kell vállalnunk a saját ügyeinkért, hogy végre kikerüljünk abból a politikai térből, ahol a jobb- és a baloldal a maga érdekeinek megfelelően egyaránt felhasználja a zsidóságot. Mi azt szeretnénk, ha senki nem játszadozna az úgynevezett zsidó kártyával. Az antiszemitizmus, mint társadalmi betegség, valóban az egész nemzet felelőssége. Ez azonban nem ment fel minket az öngondoskodás kötelessége alól, ott, ahol konkrét sérelem éri a közösségünket”.gyongyos.jpg

Az alapítvány – a kuratóriumi elnök közlése szerint – az elmúlt fél évben összesen 24 feljelentést tett, jórészt az Országgyűlésben lévő „szélsőjobboldali” politikusok ellen.

A szervezet azonban nagyot koppant, a feljelentések többségét ugyanis az ügyészség elutasította. Részben azért, mert ok-okozati összefüggésre lenne szükség az antiszemita kijelentések és fizikai atrocitások között.
Másrészt: az ügyészség úgy ítéli meg, hogy az alapítvány közvetlenül nem számít sértettnek, így nincs joga feljelentést tenni.

Bodnár Dániel reméli, hogy a nemrég beiktatott törvényi módosításoknak köszönhetően a jogalkalmazás is változik.

Azt azért a szervezet elnöke is bevallja: Magyarországon az antiszemitizmus csak elvétve fajul tettlegességig, de – "kongatja meg a vészharangot"  – a közbeszéd minőségének romlását nézve, nincs garancia arra, hogy a verbális erőszak előbb-utóbb nem csap át fizikai agresszióba. Az alapítvány ezért is tartja fontosnak, hogy a világhálóról száműzze a gyűlöletbeszédet.

Az amerikai Rágalmazásellenes Ligával (ADL) közösen az alapítvány több tucat magyar nyelvű profil törlését kérte a Facebook közösségi portáltól. A Kuruc.info kitiltása nagy sajtóvisszhangot kapott, de – teszi hozzá Bodnár Dániel – a Facebookról remélhetőleg ugyanígy törölni fognak megyei jobbikos szervezetekhez kötődő profilokat is. Az esetek egy részében még tart az eljárás.

A Kuruc.info eltávolítását a kuratóriumi elnök olyan részsikernek tartja, amelynek "nagy a szimbolikus jelentősége, és a gyakorlati haszna sem lebecsülendő".
A kuruc.info portál természetesen a jobbikhoz kötődik, annak egyik szócsöve, azonban több forrásból származó információink szerint a CIA támogatásával működik.

(Megjegyzés: Mint tudjuk a jobbikot is a zsidók alapították és ők is irányítják, jó példa erre Szegedi Csanád esete.
Szegedi óta több magát vadmagyarnak valló jobbikosról derült ki, hogy bizony zsidó gyökerei vannak, és némelyek tagjai különböző zsidó szektáknak, mint pl. Hegedűs Tamás a HIT gyülekezetének volt tagja.
Persze a jobbikos vezetők közül fel lehetne sorolni több zsidó származású vezetőt.)

Vérlázító, hogy spicliskedésre és internetes profilok megszüntetésére is szakosodott szervezet, azaz a zsidó gárda alapítványa ekkora állami támogatásban részesül.
A 42,5 millió forintnak lenne jobb helye, például fordíthatnák inkubátorokra, rendelők és kórházfelújításokra, vagy akár a rendőrség bűnüldöző munkájának megerősítésére is.
A támogatással a kormány is beáll a hivatásos, megélhetési rettegők sorába, akiknek az a dolguk és lételemük, hogy nem létező antiszemitizmust vizionálnak mindenhova és ellene fellépjenek.
Felháborító, hogy a sajtó- és véleménynyilvánítási szabadságot a nemzeti erők profiljának törlésével súlyosan megsértő szélhámos zsidó szervezet egyáltalán közpénzhez juthat.
Ez az alapítvány még egy demokratikusan működő pártok, internetes felületeit is törölné, ezeknek nem állami támogatást kellene nyújtani, hanem be kéne tiltani

TEV_logo.jpgSzerettük volna megtudni, hogy a kormány miért tartja fontosnak az alapítvány támogatását, illetve milyen jogcímen teszik ezt, kérdésünkre a Miniszterelnökség írásban ígért választ.

Megkerestük a Tett és Védelem Alapítványt is azzal kapcsolatban, hogy részletes információkat kapjunk arról, hogy mire költik az adófizetők pénzét, azonban a szervezetnél a következő reakciót kaptuk: „Az alapítvány köszöni szépen, de nem él a lehetősséggel, nem kíván a portálnak nyilatkozni”.

Kecskére a káposztát?

És, hogy kinek a kezébe adja az állam a 42,5 millió forintos támogatást? Klág Dávid (cink.hu) januári bejegyzésében figyelmeztetett, hogy akik jelentkezni akarnak a Bodnár-féle jogvédő szervezethez, gondolják végig, mit kockáztatnak, mármint anyagilag.

FIGYELEM! Ha kedves az eleted, ne dolgozz olyan cegnel, amihez Bodnar Danielnek barmilyen koze van. Amennyiben megis megszedulnel, konzultalj velem, vagy a regi Time Outosok kozul barkivel, hogy legalabb a legnyilvanvalobb csapdakat ki tudd kerulni.

Ezt írta Bede Márton (aki jelenleg 444.hu-nál dolgozik) a tumblrjén majdnem másfél éve, amikor azt a pletykát hallotta, hogy megint lesz Time Out Budapest – hívta fel a figyelmet Klág a bejegyzésében.

"A fővárosi, magyar nyelvű Time Out egy évig létezett, íróit szinte az első hónaptól késve, vagy egyáltalán nem fizették ki, a lap rendszertelenül jelent meg, az előfizetők pedig csúszással kapták meg a lapot. Amikor Bede felállt a főszerkesztői székből, ezt a (ma már cache-elt) posztot írta az egészről. Tudom, hogy igaza van, mert én is ott dolgoztam vele az újságnál "– írta Klág.

Bodnár Dániel később úgy reagált a Kreatívnak, hogy Bede állításai hazugságok, mindenki megkapta a pénzét, az újságnak nincsen vége, meg fog jelenni februárban, csak a főszerkesztő és az állandó munkatárs Plankó Gergő (jelenleg 444.hu, korábban az Indexnél is dolgozott) mondott fel, az előfizetők pedig hat hónapig ingyen kaphatják majd az újságot. Klág Dávid azonban szintén azt állította, hogy nem kapta meg mindenki a pénzét, „mindenki felmondott, a külső szerzők jelezték, hogy nem dolgoznak tovább, az újságnak vége lett, nem jelent meg februárban, sőt, soha többé, úgyhogy az előfizetőknek nem volt mit várniuk.”

Klág azt is megjegyezte, hogy a cink.hu szerkesztőségéből ketten is dolgoztak a Time Outnál, és Bodnár cége, a D-E-G Lapkiadó összesen több, mint 350000 forinttal tartozik a mai napig nekik.

Akár állandóan az utcán lehetnek

A Tett és Védelem nevű alakulat célja a főszervező Bodnár Dániel leírása szerint, hogy segítse az öntudatos magyarországi zsidóság fejlesztését, támogassa az önvédelmet és hatékonyan lépjen fel minden antiszemita támadás ellen. „Az önszerveződés határozott igényével fellépő, az egészséges énkép és önbecsülés fontosságáért küzdő lelkiismeret hangja életre hívta a Tett és Védelem Alapítványt, egy olyan alulról jövő kezdeményezésként, ami a zsidó tradíciókat követve kész határozott lépéseket tenni az egyre inkább elharapózó antiszemita jelenségek visszaszorításáért” – írja a zsido.com oldalon az alapítvány elnökével és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközösség (EMIH) vezetőségi tagjával, Bodnár Dániellel készített interjú bevezetője.tev-hu.JPG

Ha kell, terepre is mennek a Tett és Vedelem Alapítvány önkéntesei. Jogi segítséget és mentálhigiénés támogatást szintén kínálnak az antiszemita támadások elszenvedőinek. „Akár állandó utcai jelenléttel azokon a területeken, ahol a tapasztalatok szerint nagyobb számban fordulnak elő ilyen atrocitások, demonstrálhatjuk a zsidó közösség összefogását és tenni akarását. Már önmagában ezzel – ha szabad ilyen kifejezést használni – egyfajta elrettentéssel élhetünk” – mondta el az alapítvány elnöke az interjúban, aki azt állítja, nem önbíráskodni akarnak, hanem megmutatni, hogy a közösség tagjai nem „szabad prédák”.

Hágáná – Védelem

Hasonló célú szervezetek előfordultak már a történelem színpadán idővel terrorszervezetté alakulva. Napjainkra talán feledésbe merült, hogy 1921-ben Palesztinában hozták létre az akkor még csak 120-150 ezres létszámú úgynevezett betolakodó zsidók a Hágánát (magyarul: Védelem), a világ első terrorszervezetét. Az eredetileg titkos szervezet célul tűzte ki, hogy „megvédi” a palesztinai zsidó javakat és „oltalmazza a zsidó életeket”, ám kezdettől fogva a palesztin lakosság megfélemlítésére és elűzésére törekedtek. Az 1921-es arab felkelést követően a Hágáná megbízottakat küldött többek között Bécsbe, hogy lőfegyvereket és lőszereket vásároljanak a szervezetnek. A Hágáná-tisztek folyamatos katonai továbbképzésben részesültek és – válaszul az arab támadásokra – éjszakai ellencsapásokra kiképzett egységeket szerveztek, amelyek brit segítséget is kaptak. A nevük SNS lett (Special Night Squad – Különleges Éjszakai Osztag).

Az aljas orvtámadásokat pedig a zsidó megszállás ellen lázadozó arab települések lakosai ellen vezették. Az éjszakai csoportok egyik szervezője Jichák Landsberg, a Vörös Hadsereg egykori tisztje, brit parancsnokuk pedig Orde Vintage százados volt. A felkelés alatt több illegális félkatonai szervezet is létrejött. Zsidó részről a Lehi (Lohamei Herut Izráel – Izraeli Szabadságharcosok), későbbi nevükön a Stern-csoport. 1947-48 folyamán, Izrael állam megalapítása idején 700 ezer palesztin menekült el hazájából. Az életüket mentették, ugyanis nem csak Deir Jászinban került sor mészárlásra.

Menachem Begin, aki Sharonhoz hasonlóan a miniszterelnöki székbe is beleülhetett háborús bűntettei jutalmául, a következőket írta: „Az arabok, amint meghallották az Irgun mészárlásairól szóló vad történeteket, pánikba estek, és életüket féltve elhagyták otthonaikat. Őrült, fejvesztett menekülés kezdődött.” Viktor Ostrowski 1995-ben megjelent és nemzetközi diplomáciai botrányt kavaró könyvében arról írt, hogy Izrael állam minden országból, ahol zsidó diaszpóra él, Izraelbe hordja a fiatalokat katonai kiképzésre nyári táborozás címén. Emellett az izraeli követségeken keresztül folyamatosan szállítják a fegyvereket főleg Európába, amelyeket vallásos zsidó családoknál kialakított raktárakban helyeznek el.

Népszabadság nyomán Bendegúz