haboru.jpegCONSORTIUM NEWS

John Pilger, a világhírű ausztrál újságíró és dokumentumfilmes „Furcsa csönd egy új világháborúról” címmel arról ír, hogy az amerikai elnökjelöltségért versenyzők egyike sem említi azt a példátlan, atomháborút előkészítő és az emberiség végét jelentő konfrontációs politikát, amelyet az Egyesült Államok folytat agresszív magatartásával. Az Oroszország és Kína elleni példátlan katonai felkészülés közepette a médiában egyöntetű háború folyik  ellenük. Napi rendszerességgel jelennek meg a kötelező kűrök a háború lélektani előkészítésében kezes sajtóban, ahol Putyinról és a kínai vezetésről tilos pozitívan írni. Kötelező a gúnyos hang is. Hillyary Clinton és Bernie Sanders az élen járnak a hallgatásban arról, hogy a II. világháború óta a legnagyobb katonai előkészületek és erősítések folynak az orosz határok mellett. A Pentagon most hadihajókat és különleges erőket küld a Fülöp-szigetekre Kína fenyegetésére. Az USA már most több száz támaszponttal veszi körbe Kínát Ausztráliától Afganisztánig terjedő ívben. Ennek hatására Kína megváltoztatta nukleáris  katonapolitikáját: egységeit készenléti állapotba helyezte, és számos atomfegyverrel felszerelt tengeralattjárót bocsájtott tengerre.


PAUL CRAIG ROBERTS

Reagan elnök volt pénzügyminisztere, egyetemi tanár, a Wall Street Journal korábbi szerkesztője blogján megjelent cikkében azt írja, Amerikát profithajhász őrültek irányítják, akik atomháborúba sodorják a világot, ami egyben az USA pusztulásához vezet, tekintettel arra, hogy az orosz hadfelszerelések messze jobbak az amerikaiaknál. A most megjelent Saker-jelentés ezzel szemben arról ír, hogy Oroszország készülődik a III. világháborúra. Roberts megdöbbentőnek nevezi, hogy az az Egyesült Államok készül háborúba menni Oroszország ellen, amely 15 év alatt nem volt képes a tálibokat legyőzni, ahogyan 13 év harcai után az iraki szélsőségesek is uralják a pályát. Ezek az őrültek porrá zúzzák saját hazájukat és Európát, figyelmeztet a szerző. Igen sok példát sorol fel arra is, hogy mekkora kiadásokat jelent az agresszióra készülődés. Egy F-35-ös vadászgép pilótájának sisakja 400 ezer dollárba kerül, azaz többe, mint egy jobb Ferrari.

SPUTNIK

Szergej Iscsenkó orosz katonai elemző kommentálta az USA azon kibontakozó katonai terveit, hogy növelje jelenlétét Bulgária Fekete-tengeri partjainál és arról, hogy ez milyen lehetséges veszélyt jelent a Krím-félszigetnek. Eric Rubin, a szófiai amerikai nagykövet a múlt héten erősítette meg, hogy Washington további katonákat küld Bulgáriába és a jövő év elején további hadgyakorlatokat tart ott. Rubin azt is elmondta, hogy a NATO ennek keretében fokozza  katonai együttműködését az USA, Bulgária és Románia között, hogy „szembe nézzenek a Fekete-tengeri kihívásokkal”.  A portál idéz egy orosz katonai elemzőt, aki kijelentette, a Fekete-tengert egyre inkább „NATO-tóvá” változtatják.

x             x             x

Az elmúlt évben 29 százalékkal csökkent az EU Oroszországba irányuló élelmiszerkivitele. A Világbank becslése szerint az Oroszországi uniós szankciók miatt 130 ezer munkahely kerülhet veszélybe Európában. Az uniós tagországok 2015 áprilisa és 2016 márciusa között 5,5 milliárd euró értékben exportáltak mezőgazdasági termékeket és élelmiszert Oroszországba. Ez 29 százalékkal, vagyis 2,2 milliárd euróval kevesebb az egy évvel ezelőtti hasonló időszakhoz képest.

x             x             x

Az ukrán fővárosban több utcát neveznek most el olyan nacionalistákról, mint Stepan Bandera. Az átnevezési tervekről Vlagyimír Vijatrovics, a Nemzeti Megemlékezés Intézetének elnöke azt „fontos győzelemnek” nevezte. (Nem nehéz előrejelzés: a Magyarország ügyében hómanbálintozó Obama és tsai. most totális csöndben fognak maradni.)

x             x             x

Porosenkó ukrán elnök Anders Fogh Rasmussen volt NATO-főtitkárt tanácsadójává nevezte ki.
DEUTSHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár bírálta és „sztereotip alarmizmusnak” nevezte azt a módot, ahogyan a jobboldali populistákról, illetve Hofer szavazóiról beszélnek. Kijelentette: a szabadságpárti szavazók „nem nácik, hanem azok egyszerűen aggódnak a munkahely vesztés, a szociális lecsúszás, a jövedelemcsökkenés, az idegenek túlzott mértékű beáramlása miatt. A politikusoknak és a médiának arról kellene elgondolkodnia, hogy miként járult hozzá önmaga a társadalom politarizálásához.”

x          x          x

Szíriai keresztény vezetők közösen követelték, hogy az EU szüntesse meg a Szíria elleni szankciókat, mert azok elsősorban a lakosságot érintik. Követelésükben drámai képet festenek a szankciókról. Azok szétrombolják a társadalmat, éhséget, járványokat, nyomort keltve,  és az embereknek csak a menekülés marad hátra. Az EU 2011-ben  döntött a szankciók bevezetéséről az ország ellen.

x             x             x

További bajban Merkel menekültterve: Bulgária 53 olyan migránst küldött vissza Görögországnak, akik eredetileg Afganisztánból érkeztek Hellaszba.

THE DAILY MAIL

Szerencsésebb emberek agyában már közhelynek számító igazságokat fedezett fel a brit félbulvár lap „A tragikus de brutális igazság: nem IGAZI menekültek! A megfulladásos tragédia ellenére több ezer gazdasági menekült akarja eljutni Európába”című cikkében kiemeli, hogy a kontinens egyszer és mindenkorra megváltozott a migráció hatására.

THE NEW YORK TIMES

Nő a vita világszerte a fasizmusról címen a kötelező párhuzamokról ír a vezető amerikai lap, mint kristályéjszaka,stb. Sorra kerül Magyarország is, és az attól való félelem, hogy Varsó követi a budapesti utat. Stb.

THE FORWARD

A Harvard Egyetem évadnyitó beszédében Stephen Spielberg hollywoodi rendező hangsúlyozta, gyerekként azt hitte, az antiszemitizmus csökken, de most kiderült, tévedett, jelenti az amerikai zsidóság vezető lapja.

RUSSIA TODAY

„Ne ússz ruhádban”, oktatja Teplice fürdőváros az odalátogató arab hölgyeket, felkérve őket, hogy alkalmazkodjanak a helyi szokásokhoz, így például fürdőruha viseléséhez. Az oktatást elősegítendő, a prágai kormány még brosúrákat is nyomtatott, jelenti az orosz hírtévé angol nyelvű programja.

SFR

/A szélsőjobboldali párt által vezetett/ Svájc közszolgálati televíziójában műsort sugároztak arról, hogy Magyarország maffiaállam, Magyar Bálint volt „liberális politikus” tanulmányköteteit idézve. Az adó portálján olvasható ismertetés leszögezi: a volt kommunista országok mindegyikében jelen van a korrupció, de ez Magyarországon jóval nagyobb probléma, jelentette ki az adónak Magyar.

HAARETZ

„Izraelt megfertőzték a fasizmus magvai”, mondta Jehud Barak volt izraeli külügyminiszter egy izraeli tévének a hadügyminiszter cseréjével kapcsolatban adott interjújában. Hozzátette: nincs  „olyan komoly vezető ma a világon, aki hinne az izraeli kormánynak. Példaként említette, hogy az izraeli kormány most izraeli törvényeket akar bevezetni a (megszállt) Ciszjordániában (illegálisan) élő telepesek részére, és azt a katonát is emlegette, aki egy földön sérülten fekvő palesztint fejbe lőtt.


Forrás: Lovas István