760x0.jpgNem sokáig bírta bűnözés nélkül Reaulf Fleming, börtönviselt bűnöző, Emmanuel Macron legújabb barátja, hogy ne szegjen törvényt.

A férfi 5000 ezer eurónyi ékszert akart elrabolni, már vádat is emeltek ellene.
Macron belügyminisztere elhagyta a süllyedő hajót.

Ahogy korábban beszámolt róla az Origo, Macronnal fotózkodott egy bűnöző, a neve Reaulf Fleming.

 A férfi 5 év börtönt kapott drogkereskedésért és rablásért,

azonban három év után kiengedték.


Most kiderült, hogy Macron új barátja már a fénykép másnapjának reggelén kirabolt egy ékszerüzletet annak ellenére, hogy az elnök azt kérte tőle:"ne csináljon több butaságot.

A basse-terre-i bíróság fegyveres rablás miatt emelt vádat a férfi ellen, akivel Macron elnök együtt fényképezkedett.

5000 eurónyi ékszert akart ellopni Macron újabb kedvence.

Emmanuel Macron egy bűnözővel pózolFORRÁS: AFP/ELIOT BLONDET

 

Az elkövetés helyszínen véletlenül leesett a férfi álarca, felismerték és szelfit akartak vele készíteni. Erre a rabló csak annyit válaszolt:

"mi van, kispofám, összetévesztettél az köztársasági elnökkel?  

Macront Franciaországba hazatérve ismét egy nagyon súlyos probléma várja azon túlmenően, hogy ez a kirándulása a Karib-szigeteken nem tekinthető az elnök legsikeresebb útjának.
Már írtunk arról, hogy Collomb belügyminiszter a politikában egyébként teljesen szokatlanul bejelentette, hogy lemond, de csak 8 hónap múlva.
Valószínűsíthetően akkora nyomás alatt áll a 71 éves belügyminiszter,hogy meg se várva a 8 hónapot, pár napja írásban közölte Macronnal, hogy azonnal lemond.Nem ő az első, aki alig egy év alatt távozik a szakadék felé haladó Macron-féle köztársaság kormányából.
Macron ezt először nem fogadta el, majd szerda reggel az Élysée közleményben tudatta, hogy az elnök végül elfogadta a lemondást. Végleges utódról még nincs szó, és ez egyértelműen arra utal:a köztársasági elnöknek nincs igazi jelöltje
Nem fogadott szót, másnap már raboltFORRÁS: AFP/ELIOT BLONDET

Ez pedig súlyos helyzethez vezethet az amúgy is gyenge lábakon álló francia közbiztonságban, a mélyülő migránsválság kezelésében. Egyértelmű kormányválságra utal, hogy Macron miniszterelnöke, Philippe váratlanul lemondta előre eltervezett dél-afrikai útját, és elvállalta, hogy átmenetileg átveszi a belügyminiszteri tisztséget.

Saját mozgalmának egy tagja szerint"ez már a Titanic, és inkább le kell lépni, mielőtt a hajó darabokra törne.

És valóban: a rekordnépszerűtlen bukott szocialista köztársasági elnököt, Hollandot is sikerült alulmúlnia Macronnak a népszerűségi mutatókban.


forrás: Origo