Szerkesztőségünk változtatás és kommentár nélkül közli Endrésik Zsolt országgyűlési képviselő levelét a B-A-Z megyei Jobbik tagjaihoz, volt tagjaihoz, szimpatizánsaihoz.

Adjon az Isten!

Tisztelt (volt) tagtársak!

Szegedi Csanád                Endrésik Zsolt

Bő egy hete robbant ki az ügy, ami az én és két barátom Jobbikból való kizárásával végződött. Ennek kapcsán, vagy ezek után, ha úgy tetszik, szeretném Veletek megosztani azt a történetet, ami végül ide vezetett. Előre szólok, hogy kicsit hosszú lesz, de kénytelen vagyok bő lére ereszteni a mondani valómat annak érdekében, hogy azok is értsék a folyamatot, akik eddig nem láttak be a „kulisszák mögé”.

A problémák körülbelül másfél éve, 2010 őszén kezdődtek, mikor is 7 képviselőnk került a B-A-Z megyei Közgyűlésbe. A megyei közgyűlésbe bekerült emberek annak rendje és módja szerint tartottak egy alakuló frakcióülést Tarcalon, ahol Holcman Lászlót választották meg frakcióvezetőnek egyhangú döntéssel.

Amikor Szegedi Csanád fülébe jutott, hogy nem az ő favoritja, Miklós Árpád lett a frakcióvezető, összehívott egy újabb frakcióülést a miskolci irodába a következő vasárnapra.  Ott előadta, hogy az országos elnökség (!) nem tudja elfogadni a frakció döntését és őt azért küldték ide, hogy új alakuló ülést vezessen le. Itt persze már a „megfelelő” döntés született, 4 Árpád és 3Laci melletti szavazattal. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy előtte persze többekkel „elbeszélgetett” Szegedi Márton és Csanád és különböző eszközökkel sikerült a többséget „meggyőzni” arról hogy Miklós Árpádot támogassák a megismételt szavazáson. Egyik ilyen érv volt, hogy ha nem szavaznak „megfelelően”, akkor elintézik, hogy más kerüljön be a listáról helyettük a közgyűlésbe. Ez persze kivitelezhetetlen, de vajon ki volt akkor közülünk ennyire jártas az ide vonatkozó törvényekben? Később persze az is kiderült, hogy az országos elnökségben szó sem volt a megyei frakciókról és az azokkal kapcsolatos személyi kérdésekről, hazugság volt az egész.