Peter Hauk baden-württembergi mezőgazdasági és fogyasztóvédelmi minisztere „kiváló” ötlettel szolgált azoknak, akiknek a megnövekedett energia-árak már-már elviselhetetlen terhet jelentenek. Miközben ő maga mondta el, hogy Németország a gáz 55%-át az olaj 45%-át Oroszországból importálja, tanácsként azt mondja a fogyasztóknak: „Télen 15 fokot ki lehet bírni pulóverben. Senki sem hal bele.”

Borítóképen: iPhone időjárási alkalmazás (forrás: http://www.public-domain-photos.com/macros/iphone-weather-cold-free-stock-photo-1.htm via commons.wikimedia.org, szerző: Paolo Neo, licenc: CC0 1.0) A kép illusztráció


Nos, mielőtt még a német választ idéznénk, meg kell osztanunk pár gondolatot. Csak felsorolás-szerűen, nem akarjun ennek nagy feneket keríteni, csak a tényekre szorítkozunk:

  • Az Északi Áramlat 1 megépítése közben a németek folyamatosan hangoztatták a beszerzési források diverzifikációjának szükségességét.
  • Az Északi Áramlat 2 végül megépült, de az a belátható jövőben nem szállít gázt, ellenben rengeteg pénzbe került.
  • Németország jelenlegi külügyminisztere, a zöldpárti Annalena Baerbock kioktató hangnemben beszélt orosz hivatali partnerével Moszkvában.
  • Németország fegyvereket szállít Ukrajnának.
  • Németország alkancellárja – Annalena Barbock párttársa – Rober Habeck a G7 csúcstalálkozó után kerek-perec kijelentette, nem fizetnek rubelben az orosz gázért (a választ is tudjuk; he nincs fizetés, nincs gáz!).
  • Németország gyors ütemben kivezette a termelésből atomerőműveit, és – jellemzőan 2014 után! – gázerőművekre állt át (a semmire se jó megújulók mellett…).

Lehetne még sok-sok tényt említeni, de a vége mégis csak egy;

Vajon milyen joga van a németeknek hülyének lenni egy olyan Európában, ahol éppen ők (Ursula von der Leyen is német, az új balos-zöld kormány szintén az Európai Egyesült Államok megteremtésén fáradozik!) akarnak még szorosabb együttműködést?

Megmondjuk; semmilyen joga nincs, ugyanis, ha majd nem lesz gáz Németországban, akkor majd belép az a nagy pán-európai szolidaritás – ami gyanús elemeket engedett be a migránsokkal… -, és ha netán majd Magyarországon még lesz egy molekula is, majd oda is adhatjuk…De hogy ne csak mi mondjuk el véleményünket, idézzük a hivatalos német választ is:

„Miniszteri fizetésből vagy elnöki nyugdíjból megengedheti magának az ember a robbanásszerű energiaáremelést, és nem kell megfagynia.”

A Német Bérlők Szövetsége határozott választ adott, és Rolf Gassmann, a szövetség tartományi elnöke sem rejtette véka alá véleményét:

„Jobb lenne, ha a miniszter a kisjövedelműek anyagi megsegítésével foglalkozna.”

Nos eddig a legújabb német agymenés. Ha esetleg egyszer elolvassa egy német vezető ezt az írást (a mai kormánypártoktól biztosan nem, nekik van saját sajtójuk!), csak még egyet:

Ha Németország egységes Európában gondolkodik, akkor nem árt, ha gondol a többi országra is, nem csak önös érdekeit erőlteti rá más országokra!  Az eleve halva született Európai Egyesült Államok pedig már csak a német önzőség, és szemellenzősség, és a politikai kalandorság okán sem lehetséges!


Forrás: https://itthonrolhaza.hu